Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Tekort aan verpleegkundigen? Let’s Work vult knelpuntvacatures op

Onze maatschappij vergrijst en de zorgsector kampt met een nijpend personeelstekort. Er zijn simpelweg niet voldoende verpleegkundigen in België om alle vacatures in te vullen. De zorginstellingen zitten dus met de handen in het haar! Gelukkig weet Let's Work Medical raad. Samen met Let's Work International rekruteren zij gemotiveerd personeel in andere Europese landen.

Knelpuntberoepen van de zorgsector

Cinzia Correnti van Let's Work Medical: “Verpleegkundige is in België een echt knelpuntberoep, maar wij vinden wel geschikte profielen buiten de landsgrenzen. Met Let's Work Medical rekruteren wij in alle Europese landen, maar de instroom komt nu vooral uit Italië, Spanje en Portugal. Buitenlandse verpleegkundigen starten hier een nieuw leven en wij helpen hen daarbij: op het werk en daarbuiten.”

Zekerheid op vast contract

De economische crisis is nog niet verteerd in Zuid- Europa. Mensen vinden geen werk of worden slecht betaald. Daardoor kijken ze uit naar nieuwe kansen, ook in het buitenland. Die motivatie is heel belangrijk. Mensen laten alles achter om een nieuwe carrière en een nieuwe leven op te bouwen in België, maar in ruil krijgen zij zekerheid op een vast contract.

Eerste Hulplijn in België

De selecties gebeuren ter plaatse en wij doen er alles aan om de integratie van onze mensen zo vlot mogelijk te laten verlopen: wij betalen hun vlucht, wij geven hen onderdak, wij zorgen voor een intensieve cursus Nederlands, ... Kortom, wij doen alles zodat zij zich hier goed voelen. Ook op administratief vlak: wij helpen hen met de erkenning van hun diploma, de inschrijving in het stadhuis en andere paperassen. Er zijn zoveel zaken die moeten geregeld worden bij een verhuis naar ons land. Wij zijn daarbij hun trouwe steun en toeverlaat.

6 maanden opvolging na opstart

Wij laten onze mensen niet aan hun lot over na de opstart. Een half jaar lang volgen wij hen nauwgezet op via 6 evaluatiemomenten. Bovendien bieden wij extra privélessen Nederlands tijdens deze periode. Ook achteraf blijft de band sterk. Mijn voorgangster krijgt nog regelmatig berichtjes via Facebook of uitnodigingen om bij te praten. Dat bewijst dat wij meer zijn dan een tewerkstellingspartner. Wij geven onze mensen een nieuw leven.

Vacatures in de zorgsector? Bel Let's Work Medical Zaventem op 02 725 53 72.

 
ready for the next step
1216 jobs Let's get started