home / blog / happy lets worker
terug naar overzicht

Een happy Let’s Worker geeft mij energie en inspiratie

2023-01-25

Een nieuw jaar, een nieuwe ontmoeting. Exact een jaar geleden spraken we met Stefanie Dutry, directie bij Let’s Work, over de boeiende groeiplannen die de agenda van 2022 zouden vullen. Benieuwd naar hoe dat is verlopen… Stefanie blikt terug op wat was én vooruit op wat komt.

“Ik ben blij te kunnen zeggen dat 2022 inderdaad een jaar van groei geweest is voor Let’s Work. Door onze belangrijkste waarde binnen Let’s Work – samenwerken - simultaan in te zetten op verschillende niveaus kloppen we 2022 af op 20% omzetgroei.”

“Hoe we dat klaargespeeld hebben? Enerzijds hebben we maximaal ingezet op onze klantrelaties door duurzame partnerships af te sluiten en zoveel mogelijk mensen betekenisvol werk te geven. Anderzijds hebben we, zeg maar, verder aan onszelf gewerkt door onze eigen mensen intensief op te leiden en verder te begeleiden naar de rol van rekruteringsexpert”, verduidelijkt Stefanie.

Kansen geven én grijpen

“Bovendien mochten we een pak nieuwe collega’s verwelkomen. Het zijn er geen 50 geworden, zoals in 2021 aangegeven. Om precies te zijn: 47 nieuwe talenten hebben onze bestaande kantoren het voorbije jaar versterkt, daar waar het potentieel op vlak van klanten en prospecten op dat moment het grootst was. Op die manier konden we nog beter de bestaande kennis binnen een kantoor delen en dus de klant – bedrijven en kandidaten – nog kwalitatiever servicen.”

“Ik kan je alvast zeggen: 47 mensen is best veel in de huidige arbeidsmarkt. Dat hebben we waargemaakt door mensen kansen te geven en de klemtonen in onze zoektocht anders te leggen: niet alleen op opleiding en ervaring, maar ook (en vooral) op talent en groeipotentieel. Dat is ook echt waar ik in geloof: mensen die willen, die goesting hebben, die net zoals ons geloven in de uitzendsector”, vertelt Stefanie op dreef.

“Dat wil niet zeggen dat we bij wijze van spreken onze voordeur openzetten en iedereen zomaar laten binnen wandelen. Het is aan die nieuwe collega om de kansen die Let’s Work biedt te grijpen, om zaken in handen te nemen, ideeën uit te denken én werken…”

Lessen voor de toekomst

“In alle eerlijkheid: in 2022 hebben we uiteraard ook mensen zien vertrekken. En daarvoor ben ik niet blind. Elk afscheid komt binnen. Net omdat het bij mij ook draait om de relatie die er was met die persoon, de waarde van die collega in onze onderneming. Wanneer mensen een nieuwe weg willen inslaan en die mogelijkheid niet vinden bij Let’s Work of wanneer ze zich niet langer op hun plek voelen binnen Let’s Work, dan moeten we dat kunnen respecteren.”

“Weet je…we moeten ook het positieve durven zien. Het vertrek van iemand zet je aan het denken over de organisatie én over jezelf, ook al kan je niet op alles anticiperen. We kunnen er wel uit leren en belangrijke lessen meenemen naar de toekomst. Bovendien betekent de stop van de ene collega misschien de start van een opportuniteit voor een andere collega…”, besluit Stefanie positief.

Volharden loont

“Al vind ik het soms zeer spijtig dat mensen niet langer volharden. Naarmate je groeit in de uitzendwereld wordt jouw rol meer divers én  uitdagend. Dan pas voel je de bijzondere energie die zo typerend is voor onze sector.  Geloof me, onze job wordt echt de moeite waard als je volhoudt.”

“Ja, ik wil echt af van het stereotiepe beeld dat onze job wel eens overschaduwt. We zeiden het al in onze voorgaande blog: de verantwoordelijkheid van een recruiter is op vandaag zo sterk toegenomen. De recruiter is de spreekwoordelijke compagnon de route voor zowel klant als kandidaat, een strategisch klankbord én een persoonlijke coach. Geef toe, dat vraagt hard werk en dus moet die rol echt naar waarde geschat worden”, oppert Stefanie.

Dynamiek en dankbaarheid

“Ik vind het mijn verantwoordelijkheid om de job aantrekkelijk(er) te maken voor iedereen. Hoe dan, hoor ik je denken? In eerste instantie ligt bij Let’s Work de tijd van acht uur continu bellen ver achter ons. We moeten ervoor zorgen dat nieuwe mensen vanaf dag 1 volledig ondergedompeld worden in de uitzendwereld en alle facetten leren kennen.”

“Daarom is opleiding, training en coaching onvoorstelbaar belangrijk. We willen onze mensen vlot klaarstomen om de hele candidate journey tot ondertekening van het contract (en verder…) op korte termijn zelfstandig voor hun rekening te nemen. Want net dat maakt de job zo boeiend en creëert die energie waarover ik sprak.”

“Het is ook die dynamiek die ik wil voelen als ik een Let’s Work kantoor binnenstap. Daarom heb ik er mijn prioriteit van gemaakt om bij de start van 2023 één voor één alle kantoren van Let’s Work te bezoeken en dus elke collega te spreken. Dat doe ik om de strategie voor het nieuwe jaar toe te lichten, maar vooral uit dankbaarheid voor elke medewerker. Ja, ik wil die erkenning persoonlijk kunnen overbrengen. Meer nog, ik wil het kunnen zien of mensen gelukkig zijn binnen Let’s Work. Ik wil dat ze hun stem rechtstreeks aan mij kunnen laten horen. Da’s net zo waardevol. Een happy Let’s Worker geeft mij inspiratie en energie.”

Verbinden en versterken

“Tegelijk weet ik ook dat ik die nabijheid voor onze mensen niet elke dag van de week alleen kan dragen. Daarom wil ik het belang van bekwame leidinggevenden extra onderstrepen. Het is aan hen om dat vertrouwen, die connectie tussen Let’s Work en de mensen elke dag uit te dragen én te versterken. Waar we recruiters opleiden tot experts in rekrutering, moeten we leidinggevenden bovendien de juiste tools geven om verbinding en samenwerking te creëren binnen en onder de Let’s Work teams.”

“Begrijp me niet verkeerd: elke medewerker speelt daarin een wezenlijke rol. Voor mij is elke collega op eender welke positie héél belangrijk voor het bestaan van Let’s Work. Of dat nu een Recruiter, een Office manager, een Helpdesk officer, een starter of een ancien is… Het is volgens mij aan de teamlead om van een groep mensen een community te maken die nauw verbonden is met Let’s Work als bedrijf”, voegt Stefanie eraan toe.

Let’s Work VIPES

En hoe kan je dat beter doen dan met een sterk, authentiek waardenverhaal dat zowel intern als extern volledig klopt? Stefanie: “Daar hebben wij werk van gemaakt het voorbije jaar. In 2023 gaan we verder met een vernieuwde waardenset. Waarom? Omdat we simpelweg niet meer dezelfde zijn als pakweg vijf jaar geleden toen we voor het eerst onze waarden uitschreven. Er is zoveel veranderd in die tijd. Let’s Work is gegroeid en geëvolueerd. We hebben de pandemie gehad, er is de huidige energiecrisis. Mensen zoeken naar een stevige basis, naar waarde en betekenis. We moeten dus een betrouwbaar verhaal vertellen.”

“Pas op, de nieuwe waarden zijn er niet zomaar gekomen uiteraard. Daar gaat héél wat denk- en schrijfwerk aan vooraf. Maar we hebben vooral geluisterd: in 2021 sprak ik elke Let’s Work collega persoonlijk over de waarden, in 2022 gingen we in gesprek met enkele klanten, want het hele verhaal moest kloppen. Wie zijn we nu echt? Waarin maken we een verschil? Hoe willen wij de toekomst tegemoet treden? Wat kan je van ons verwachten?”

“Onze Let’s Work VIPES zijn uiteindelijk gebleven, net omdat het intussen een deel van onszelf is geworden. De invulling van die VIPES hebben we geüpgraded naar Volharden, Initiatief, Positiviteit, Echt en Samenwerken”, glundert Stefanie.

“Ook in 2023 zetten we die waarden om in actie. Dankzij een volledig uitgeschreven draaiboek bieden we de nodige handvaten om onze nieuwe Let’s Work waarden dagelijks toe te passen in de rekruteringsflow: van het eerste contact met de kandidaat over de uitbetaling van het loon van de uitzendkracht tot de onderlinge samenwerking tussen onze kantoren.”

“Daarnaast staat er in maart een inspiratiesessie gepland over onze waarden tijdens onze reboarding week. Dan komen alle medewerkers van Let’s Work samen om diverse workshops, trainingen en opleidingen (opnieuw) te volgen. Op die manier nemen we hen mee in het huidige Let’s Work verhaal en mikken we op nog meer betrokkenheid, vertrouwen en alignment bij de collega’s.”

Altijd dichtbij

“Trouwens, dat kadert ook in het advies dat ik mezelf geef voor 2023. Ik wil in het komende jaar vooral dichtbij zijn: dicht bij de medewerker, dicht bij de klant én dicht bij onszelf. Ik ben ervan overtuigd dat we op die manier nog heel mooie stappen kunnen zetten in het groeiverhaal van Let’s Work”, besluit Stefanie hoopvol.

 

Wil jij die gloednieuwe Let’s Work VIPES zelf opsnuiven en uitgroeien tot een rekruteringsexpert? Solliciteer hier 

Of wil jij jouw onderneming in de toekomst laten ondersteunen voor een specifiek rekruteringsvraagstuk? Neem contact op met jouw kantoor in de buurt.