home / blog / HR project consultant Let's Work
terug naar overzicht

Let's Meet... Brecht - HR project consultant

2022-08-23

Als HR project consultant creëer ik impact, daar draait het voor mij om.

 

“Hallo! Ik ben Brecht en ik werk als HR project consultant bij Let’s Work.”

Wat ik doe

“Werken als HR project consultant is elke dag je schouders zetten onder uitdagende HR projecten bij verscheidene klanten. Terwijl mijn collega consulenten werken vanuit een Let’s Work kantoor, ben ik fysiek bij de klant aanwezig. Mijn rol bestaat erin om vanuit mijn eigen expertise advies en ondersteuning te verlenen aan de klant op vlak van verschillende HR domeinen, bijvoorbeeld rekrutering. De projecten zijn in principe van tijdelijke aard, maar kunnen ook uitgroeien tot lange termijn samenwerkingen met de klant.”

Veelzijdig

“De job als HR project consultant was voor mij een heel bewuste keuze. Dankzij de vele en vooral veelzijdige contacten met klanten, kandidaten, uitzendkrachten, interne en externe collega’s bouw ik een ruim netwerk uit. Daarnaast heeft ook de variatie qua inhoud van het werk mij al snel over de streep getrokken. Ik doe enorm veel ervaring op en slaag er op die manier in om mijn HR expertise op korte termijn grondig uit te diepen.”

Bijleren in tweerichtingsverkeer

“Nu ik al even bezig ben, zie ik alleen nóg meer voordelen. Als extern consultant bekijk je de zaken vanuit een andere invalshoek dan de mensen in het bedrijf. Dankzij die objectiviteit worden bepaalde pijnpunten vlot gedetecteerd en kunnen we snel oplossingen aanbieden. Dat werkt trouwens in twee richtingen: ik leer zelf ook heel veel uit de samenwerking met de bedrijven. Op die manier is het voor iedereen een win-win.”

Ambassadeursrol

“Wat mij het meest voldoening geeft, is de meerwaarde die je biedt aan de klant én aan Let’s Work. Als consultant neem je een ambassadeursrol op: je wil echt kunnen leveren. Dankzij het vertrouwen dat je krijgt van beide partijen krijg je goesting om net dat tikkeltje meer te doen. Mijn werk is waardevol en creëert impact…daar draait het toch om?”

Het verschil maken dankzij autonomie, flexibiliteit en vertrouwen

“Autonomie is heel belangrijk in de job als HR Project consultant: de klant verwacht snel en mooi resultaat. Jouw advies maakt het verschil voor hen: dat vraagt toewijding en doorzettingsvermogen.

Bovendien rekent men op jouw flexibiliteit: een nieuw project is telkens aanpassen aan een nieuwe bedrijfscultuur met andere verwachtingen, maar ook nieuwe software, nieuwe mensen… Het is belangrijk dat je echt deel uitmaakt van dat bedrijf en hun team. Alleen zo komt belangrijke interne informatie tot bij jou. Vertrouwen opbouwen is essentieel voor een vlot verloop van het project.”

Veilige haven Let’s Work

“Een hele mooie uitdaging, als je ’t mij vraagt. Eentje waarvoor ik bovendien steeds kan terugvallen op mijn collega’s bij Let’s Work. Twee halve dagen per week werk ik steevast vanuit ons Let’s Work kantoor. Dan leer ik enorm veel bij dankzij mijn collega’s en behoud ik een goeie connectie met Let’s Work. Ik sta er dus nooit alleen voor. Het is die veilige haven die het voor mij compleet maakt.”

 

Wil jij ook werken als HR project consultant of heb je interesse in onze dienst outsourcing?
Neem dan zeker contact op met Sharon Vanacker via sharon.vanacker@letswork.be 

deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

meer informatie over cookies