Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Knelpuntvacature? Al eens gedacht aan internationale rekrutering?

Wie het juiste profiel niet om de hoek vindt moet verder kijken, en daar helpt Let's Work International je graag een handje bij.

Portugal, Spanje, Roemenië, Polen, ... Let's Work International zoekt en vindt geschikte mensen buiten onze landsgrenzen. Met de juiste opleidingen, de nodige ervaring én de motivatie om een nieuw leven op te bouwen in België: opnieuw beginnen in ons land betekent vaak een grote stap vooruit.

Bovendien ben je gerust, want wij zorgen voor alles! Van de internationale rekrutering over het vervoer en de huisvesting tot intensieve taallessen. Wij doen er alles aan om jouw nieuwe mensen zich snel thuis te laten voelen: in België en op de werkvloer.

Internationale rekrutering: onze top 5-profielen

1. Technische profielen

Technieker, lasser, elektricien, operator, ... Technische profielen zijn al lang knelpuntvacatures in ons land en sterke techniekers hebben de jobs voor het uitkiezen. Heel wat bedrijven doen daarom een beroep op internationale rekrutering. Internationale medewerkers met ervaring kunnen meteen aan de slag, zonder intensief voortraject.

2. Voedingssector

Polyvalente arbeiders, operatoren, kwaliteitsmedewerkers, heftruckchauffeurs, ... De voedingssector worstelt met rekruteringsproblemen, want oogsten is bij uitstek seizoensgebonden. Daarom probeert de sector haar activiteiten meer te spreiden en uit te breiden, om het hele jaar actief te zijn. Maar flexibiliteit blijft belangrijk om kort op de bal te spelen en internationale rekrutering is daarbij de perfecte oplossing.

3. Zorgsector

Zorgkundige en verpleegkundige zijn echte knelpuntberoepen in ons land. Bovendien verwacht de sector een grote uitstroom van pensioengerechtigde medewerkers net op het moment dat de opleiding tot verpleegkundige van 3 naar 4 jaar verlengd wordt. Let's Work Medical rekruteert daarom gediplomeerde, ervaren profielen elders in Europa.

4. Bouwprofielen

Ook voor een waaier aan bouwprofielen wordt het moeilijker om een geschikte kandidaat te vinden onder de kerktoren. Want bouwbedrijven vragen alsmaar technischer profielen. Zo moet een elektricien voor particulieren over andere vaardigheden beschikken dan een industrieel elektricien. Let's Work Construct kent de verschillen in technische profielen en stelt alleen internationale mensen met de juiste kennis en ervaring voor.

5. Ambachtelijke profielen

Een orthopedische schoenmaker, een weeftechnieker, een modellenstikster, een uitbener, ... Het zijn stuk voor stuk ambachten of stielen die in ons land een stille dood sterven. Vroeger werd gespecialiseerde vakkennis van generatie op generatie doorgegeven, maar vandaag regeert de automatisatie. Een ambachtelijk profiel zoeken voelt daardoor vaak als zoeken naar een speld in een hooiberg. Bovendien heb je geen tijd om iemand van nul op te leiden. Gelukkig zijn deze stielen en ambachten nog springlevend in andere Europese landen, waar de economische en industriële evolutie minder snel gaat.

Meer info over internationale rekrutering?

Op zoek naar het juiste talent? In België of internationaal? Let's Work helpt je op weg.

 
ready for the next step
1216 jobs Let's get started