home / blog / Internationale mannendag
terug naar overzicht

Let’s Work viert Internationale Mannendag

2023-11-19

Het is hoogdag! Ja, hoogdag! Vandaag is het Internationale Mannendag ofwel International Mens Day. En in een sector waar ruim 75% van de populatie in dienst doorgaans vrouw is, richten we vandaag graag de spotlight op ‘de mannen onder ons’. 

Met 18 zijn ze intussen bij Let’s Work. 18 kleppers van formaat met bakken talent en tonnen eigenheid tussen al dat vrouwelijk geweld. Moeten ze letterlijk en figuurlijk hun mannetje kunnen staan? Hoe kijken zij als man naar de vrouwelijke uitzendwereld? En vooral: met welke indrukwekkende kwaliteiten leggen zij meer dan voldoende gewicht in de schaal? 

We vroegen het aan vijf van onze eigen mannen. Jacob, Nicolae, Cédric, Maxime en Brecht kregen elk een stereotiepe stelling over man versus vrouw voorgeschoteld. 

Feit of fabel? We gaan live vanuit de man cave van Let’s Work! 
---

"Er is meer drama in een vrouwensector." 

Aan het woord: Jacob – Sales Consultant kantoor Moeskroen 

“Ik word meteen voor de leeuwen gegooid (knipoogt en lacht breed). Bij mijn weten komen misverstanden en onenigheid op elke werkvloer voor. Ik denk dat het drama-gehalte vooral afhangt van wie deel uitmaakt van de situatie. Het gaat volgens mij niet om man of vrouw, of zelfs eender welk ander hokje. Mensen hebben eigen persoonlijkheden, vaardigheden, zekerheden en onzekerheden, die ervoor zorgen dat zij een bepaald gedrag stellen of situaties verschillend aanpakken.” 

“Bij Let’s Work is één van de basiswaarden positiviteit. We vinden het belangrijk om elk probleem om te denken naar een interessante uitdaging. We grijpen daarbij telkens de kans om een meningsverschil om te buigen naar iets positief door ons gedrag daarop af te stemmen. Verschillende visies brengen nu eenmaal leerrijke inzichten met zich mee. Dankzij de focus op een positieve aanpak kunnen we ons doel steeds voor ogen houden en er op termijn samen de vruchten van plukken.” 

"Mannen zijn ambitieuzer dan vrouwen.” 

De visie van Nicolae – International recruiter in Moldavië 

“Ja, ik durf te zeggen dat mannen ambitieuzer zijn dan vrouwen, maar dan enkel vanuit het oogpunt van de evolutieleer. De geschiedenis en ontwikkeling van de mensheid schetst de man al eeuwenlang als diegene die op zoek gaat naar overleving, zekerheid, verbetering, vernieuwing… Ergens zit het dus diep ingebakken.” 

“Toch mogen we niet vergeten dat het succes van de man doorheen al die jaren ook sterk afhankelijk was van de steun door de vrouw. We zijn – denk ik – allemaal akkoord dat er intussen een belangrijke shift aan de gang is, waarbij vrouwen ook steeds ijveriger worden en hoger mikken. Maar we zijn er nog lang niet!” 

“We moeten dus ambitieus zijn in onze ambities om mannen en vrouwen hier gelijkwaardig in te schatten en gelijke kansen te geven.” 

“De wereld van vrouwen is saaier.” 

Wat Maxime – Support Consultant – denkt

“Voor mij is dat vast en zeker een fabel. Kijk, in de moderne wereld zijn er twee tegengestelde visies. De visie van een oude, archaïsche wereld en de visie van een progressieve, egalitaire wereld waarin iedereen dezelfde kansen heeft.” 

“Deze dubbele visie betekent dat vrouwen soms, maar al te vaak, niet worden erkend voor hun werkelijke waarde. In de meest extreme gevallen zijn ze zelfs het slachtoffer van gebrek aan respect, intimidatie en zelfs geweld, gepleegd door mensen die een archaïsche, macho-visie op de wereld hebben.” 

“Ik vind het leven van de moderne vrouw eerder een heuse hindernisbaan: ze moet werken, haar kinderen opvoeden en veel verantwoordelijkheden op zich nemen. Dat vraagt een grote mentale belasting die moeilijk te meten valt. Iedereen kent wel zo’n voorbeeld in z’n eigen omgeving!” 

“Met dat in gedachten denk ik niet dat de wereld van de vrouw saaier is. Wel integendeel! 

“Mannen kunnen beter onderhandelen.” 

Het standpunt van Brecht – HR Project Consultant Outsourcing 

“Feit noch fabel, volgens mij. Of deze stelling klopt, laat ik liever in het midden, want ze is voor interpretatie vatbaar. Hebben we het over mannen die gewoon beter kunnen discussiëren en beargumenteren of hebben we het over het mannelijk geslacht dat daardoor sneller z’n slag thuishaalt? Ook dat wordt weer beïnvloed door diegene die de stelling leest.” 

“Onderhandelen doe je in mijn ogen steeds met verschillende partners. Er werd mij ooit verteld dat onderhandelen even mooi kan zijn als het dansen van een tango. Net zoals bij een tango probeer je tot een verhaal te komen waar beide partners het beste van zichzelf geven, hun passie of overtuiging laten spreken en nadien met een goed gevoel naar huis gaan. Wat de uitkomst ook mag zijn. Daar geloof ik in. Op die manier bouw je aan een sterke basis van vertrouwen.”

"Mannen zijn geïnteresseerd in dingen, vrouwen in mensen." 

De mening van Cédric – Legal Officer 

“100% fabel! Mannen worden al te vaak geassocieerd met machogedrag en macht, terwijl vrouwen meer als een gevoelspersoon worden aanzien. Voor mij is het niet zo zwart-wit. Of je nu man of vrouw bent…het hangt allemaal af van je persoonlijke doelen en eigen interesses.” 

“Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van. Ook al voer ik als Legal officer een heel feitelijke job uit, ik ben toch wel een mensenmens. Ik voel mij bijvoorbeeld het best in een omgeving waar ik helemaal mezelf kan zijn dankzij mijn collega’s. Ik kan bovendien oprecht geboeid zijn door de mens, persoon of collega die voor mij zit, door hun verhaal, hun gedachten en gevoelens, hun drijfveren…” 

“Ja, ze bestaan dus echt die persoonsgerichte mannen. Dat laatste is bovendien ook een belangrijke kwaliteit in de job als recruiter. Meer dan ooit is een cv van een kandidaat niet zomaar een ding of een vel papier. Het staat voor het hele verhaal, het totaalpakket van de persoon die voor je zit. Het is aan elke recruiter om daar de nodige aandacht, moeite en tijd aan te spenderen.”  
---

Het mag duidelijk zijn: bij Let’s Work hebben het niet zo voor vakjes. Sterker nog: als rekruteringspartner staan inclusie en diversiteit hoog op onze prioriteitenlijst.  

Wil jij samen met ons hierin het verschil blijven maken in de toekomst? Wij zoeken nog extra mankracht of vrouwelijk geweld. Of simpelweg waardevol talent. Kom eens luisteren! Je vindt onze vacatures hier