home / blog / La Vie Est Belle
terug naar overzicht

Focus op skills en talent: het geheim recept van Let's Work en La Vie Est Belle

2023-10-19

We brachten Karel Deraeve, financial director bij La Vie Est Belle, en Lisa Seys, recruiter bij Let’s Work Brugge, samen voor een fijne babbel. 

Geen of-of verhaal, wel een en-verhaal 

La Vie Est Belle is producent van vegetarische voeding. Hun producten liggen voornamelijk als private label in de rekken bij een aantal grote supermarktketens. Opvallend: ze zien zichzelf als alternatief. “Inderdaad, wij willen niet in hokjes denken en geloven dat vlees en veggie perfect naast elkaar kunnen bestaan. Onze producten zien wij als een toevoeging op vleesproducten. Voor ons is het dus geen of-verhaal, maar een en- verhaal”, verduidelijkt Karel. 

“Het beste voorbeeld? Wijzelf! Noch onze ouders, noch wijzelf eten 100% vegetarisch. Wij streven naar een gezonde balans tussen lekker en gezond. En ja, dat kan ook met een stukje vlees”, aldus Karel. 

Recept voor succes 

Een gebalanceerd eetpatroon dus. Zelf noemen ze het ‘vers, voedzaam en verrukkelijk’. De producten van La Vie Est Belle zijn nl. 100% biologisch en bevatten geen bewaarmiddelen of additieven. “Daarvoor kunnen we rekenen op onze jarenlange knowhow doorheen verschillende familiegeneraties en bovenal op onze lokale grondstoffen van eigen (Belgische) bodem.” 

Organisch groeiverhaal 

De ingrediënten vinden we dan wel om de hoek, maar de start van La Vie Est Belle speelde zich iets verder van huis af. De ouders van Karel en Lieven trokken in de jaren ’80 naar Rwanda als verpleegkundigen. Het beperkte aanbod aan vleeswaren zette hen ertoe aan om hun eigen groenten te kweken en vegetarisch te koken.  

“Dat was zeker een uitdaging in het begin, maar wel eentje die op termijn z’n vruchten afwierp. Eenmaal terug in België bleef ons ma thuis om voor de kinderen te zorgen én bleef ze vegetarisch koken. Eerst voor een winkel in Brugge, daarna ook in Gent. Onze ouders zagen hierin de opportuniteit om een eigen bedrijf te starten en grepen die kans met beide handen. Misschien is dat wel het geheim van ons succes?”, vertelt Karel trots. 

Persoonlijkheid, inzet en talent 

Dat succes werd de voorbije jaren mede mogelijk gemaakt door de exclusieve samenwerking met Let’s Work. Om La Vie Est Belle verder te laten groeien, waren uiteraard extra helpende handen nodig.  

“Daarvoor doen we al enige tijd beroep op de enthousiaste aanpak van Let’s Work. De zoektocht naar geschikte collega’s verloopt voor ons vlot omdat niet alleen wijzelf, maar vooral ook de mensen van Let’s Work verder kijken dan het cv van een kandidaat. Voor de rol van productiearbeider zijn vooral de persoonlijkheid, de inzet en de talenten van de kandidaat van groot belang”, verklaart Karel.  

“Inderdaad, met een goeie dosis enthousiasme en werklust krijg je mooie kansen bij La Vie Est Belle. Doorgroeien van tijdelijke medewerker naar productieverantwoordelijke op lange termijn? Het kan!” bevestigt Lisa.  

Ook het menselijke aspect speelt een grote rol bij La Vie Est Belle. Ze streven niet alleen duurzaamheid en diversiteit na in hun producten, dat doen ze des te meer als het op hun mensen aankomt.  

Een glimlach kost niets 

Karel: “Communicatie, en dan vooral luisteren naar elkaar, is voor ons de basis van een sterke, langdurige samenwerking. Wij maken tijd voor onze medewerkers en houden er een ‘doe-maar-gewoon’ mentaliteit op na. Zo bouwen we verder aan ons team van collega’s met heel diverse achtergronden en dus elk met hun stukje eigenheid.” 

“En dat geldt niet alleen voor hun medewerkers”, voegt Lisa er enthousiast aan toe. “Het is voor ons ook fijn samenwerken wanneer er ruimte is voor een korte babbel met de klant in een open en toegankelijke sfeer. Dat geeft ons energie om alles op alles te zetten voor La Vie Est Belle.” 

“Een glimlach kost niets, toch? Waarom zouden we er dan niet allemaal de vruchten van plukken?”, sluit Karel positief af. En daar zijn we het bij Let’s Work helemeel mee eens! 

 

Wil jij deel uitmaken van het verrukkelijke team van La Vie Est Belle? Let's Work zoekt mee naar een Productontwikkelaar en een Quality Manager. Neem contact op met Let’s Work Brugge.