Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Van schoolverlater tot Staffing Consultant: maak kennis met Sare Plets

Sare Plets studeerde in juni 2017 af als bachelor in Communicatiemanagement. Toen ze tijdens haar laatste jaar aan de hogeschool wat meer ruimte kreeg, besloot ze één dag per week als student aan de slag te gaan bij Let's Work. Zo ontfermde ze zich over de administratie van het Construct-kantoor in Roeselare. Sare leerde Let's Work kennen dankzij haar zus Annelien die al enkele jaren voor ons werkt.

Studentenjob wordt vaste baan

Al snel krijgt Sare de kans om ook in de paas- en zomervakantie het team van Let's Work Construct te ondersteunen. In oktober startte ze als Staffing Consultant op uitzendbasis en sinds april heeft ze haar vast contract beet.

Flexibel ingesteld

Sare had nooit een vast toekomstbeeld voor ogen. Sare: "Communicatiemanagement is een brede studierichting waarin je een mooie basis meekrijgt. Ideaal voor iemand als ik die nog wil uitzoeken waar je sterktes en passies liggen. Bovendien heb ik veel interesses en ben ik heel sociaal, dus communicatie leek mij op het lijf geschreven."

Onverwacht leuke job

"Ik ben de uitzendwereld ingerold zonder er bewust voor te kiezen. Maar ik kies er wél bewust voor om te blijven. Ik geniet van de sfeer onder de collega's. Maar ook van de drive om bergen te verzetten wanneer een goede kandidaat bij ons aanklopt. Ik leer ontzettend veel bij en zo verleg ik stukje bij beetje mijn grenzen." vertelt de Chiroleidster.

Boeiend leertraject

"Ik heb het gevoel dat ik op mijn eigen tempo kan groeien. Met af en toe een duwtje in de rug links en rechts. Als ik nu bedenk hoe zenuwachtig ik was voor mijn eerste telefoongesprekken. Dat kan ik nu al niet meer begrijpen. Best wel een opmerkelijke evolutie." aldus Sare.

Inspanning loont

Sare: "Als Staffing Consultant focus ik mij in eerste instantie op het rekruteren van goede kandidaten. Geen inspanning is mij teveel om iemand aan de perfecte job te helpen. Het hele proces boeit mij: van iemand grondig leren kennen. Over het geschikte bedrijf en de perfecte job zoeken. Tot ervaren dat de kandidaat zich goed voelt in de job. De voldoening is groot wanneer de verwachtingen van beide partijen zijn ingelost of wanneer iemand een vast contract aangeboden krijgt."

Grappige momenten

"Het is ook een pluspunt dat ik mij kan inzetten voor de bouwsector. De communicatiestijl van zowel de bouwbedrijven als de kandidaten is heel informeel. Je weet meteen waar je staat en wat er van je verwacht wordt. Meestal komen hier heel gedreven en enthousiaste mensen over de vloer. Sommigen leggen zonder schroom hun levensverhaal op tafel, wat soms tot grappige situaties leidt."

Blijven groeien

"Mijn volgende stap? Ik streef ernaar om ook in het commerciële verhaal te stappen. De baan op gaan en bedrijven bezoeken. Dat is nieuw voor mij, maar ik word hierin goed ondersteund. Ik heb er wel wat stress voor, maar dan denk ik aan mijn eerste telefoongesprek. Ik weet dat dit even vertrouwd zal voelen binnen enkele maanden."

Schoolverlater? Solliciteer nu

Sta jij ook aan het begin van jouw loopbaanavontuur? En wil je net als Sare proeven van de dynamiek van werken met mensen en bedrijven? Surf nu naar onze vacatures en stel je vandaag nog kandidaat bij Let's Work.

 
ready for the next step
2981 jobs Let's get started