naar overzicht

Vingervlugge Daniela floreert als apotheekassistent bij Farmazorg

Daniela Pencu (33) is een ambitieuze dame die aan de Hogeschool in Roemenië de opleiding Apotheekassistent volgde. In 2015 kwam ze naar België om een betere toekomst op te bouwen. Ze stapte het kantoor van Let’s Work International binnen in Roeselare en sprak er in haar moedertaal met Laura. Daniela: “Ik kon direct aan de slag als kwaliteitscontroleur bij Soliver in Rumbeke. Deze glasproducent voor de auto-industrie maakt autoruiten voor Porsche, Audi, Mercedes, … Na enkele weken op interimbasis kreeg ik een vast contract. Ik werkte anderhalf jaar voor Soliver en volgde tijdens die periode een intensieve jaaropleiding Nederlands.”

Bijscholingen Nederlands én Apotheekassistent

Na haar zwangerschap volgde bezige bij Daniela de cursus ‘Apotheekassistent’ bij Syntra. Ze liep stage bij een apotheek in Ardooie en klopte opnieuw aan bij Let’s Work om haar droomjob te vinden. Let’s Work International ging te rade bij de kantoren in de buurt en maakte zo snel de match tussen Daniela en Farmazorg, een apotheekgroep met 4 apotheken (Oudenburg, Oostende, Loppem, Brugge) en een groot productiecentrum in Oudenburg. De klanten van Farmazorg zijn woonzorgcentra over heel Vlaanderen, penitentiaire instellingen en andere apotheken. Farmazorg levert ondertussen dagelijks medicatie aan meer dan 50 woonzorgcentra. Daniela ging in januari aan de slag op interimbasis, maar kreeg na een 6-tal weekcontracten al een vast contract. Daniela: “Ik ben heel gelukkig in mijn job.”

Daniela overtuigde op sollicitatie

CEO Farmazorg Philippe de Dijcker: “Wij zien wekelijks kandidaten voor de job van apotheekassistent. Het takenpakket bestaat uit het klaarzetten van medicatie en bestellingen, de manuele afvulling van de robotlijn en stockbeheer. De job is vrij uniek in de sector omdat onze apotheekassistenten achter de schermen werken in het productiecentrum in Oudenburg. Zij komen niet in de officina en hebben geen direct contact met klanten. De sollicitatie van Daniela herinner ik mij nog goed. Ze kwam binnen met een houding van ‘Dit wordt mijn job. Dit is wat ik wil.’ De passie was zichtbaar in haar ogen.”

Foutloos, snel en betrokken

Philippe de Dijcker: “Onze selectieprocedure bestaat uit twee delen: een interview en een test van een uur. Daarin bekijken we of de kandidaten de handeling in de vingers hebben, foutloos kunnen werken en een mooi tempo halen. Ook focus en betrokkenheid zijn belangrijk in deze job, want een menselijke fout kan grote gevolgen hebben. Vaak zien we dat nieuwe medewerkers na een maand inlooptijd plots een groeisprong maken. Dat was ook bij Daniela het geval.”

Daniela houdt van haar job

Daniela: “De tijd vliegt hier voorbij. Ik ben altijd bezig. Ik zet hoofdzakelijk medicatie klaar voor woonzorgcentra: 1 dienblad per patiënt met alle medicatie voor 1 week. Dat houdt een grote verantwoordelijkheid in. Alert en gefocust blijven is cruciaal om geen fouten te maken, omdat wij werken met medicijnen. Het contact met mijn collega’s is goed en er heerst een familiale sfeer op de werkvloer.”

Let’s Work kent ons door en door

Philippe: “Let’s Work is één van onze belangrijkste rekruteringspartners: van Let’s Work Brugge tot Let’s Work International, de samenwerking verloopt intussen op basis van vertrouwen. De meerwaarde van Let’s Work? Zij kennen ons door en door en sturen alleen mensen die écht bij ons bedrijf passen: klantgerichte, geëngageerde en vriendelijke teamspelers. Bovendien stelt Let’s Work ook proactief mensen voor wanneer zij een goede match zien.”

Aan de slag als apotheekassistent?

Bel snel Let’s Work op 051 24 95 67 of mail nu naar roeselare.food@letswork.be.

 
ready for the next step
6475 jobs Let's get started