home / blog / Recruiter: de mooiste job die er bestaat
terug naar overzicht

Recruiter: de mooiste job die er bestaat

2022-01-05

Stefanie, Let’s Work is in volle groei. Vertel?

“Inderdaad, dit jaar willen we nog 50 extra collega’s aanwerven. In 2022 gaan we op hetzelfde elan verder. In West-Vlaanderen zijn we intussen goed vertegenwoordigd. In Herentals en Genk openden we recent ook twee nieuwe kantoren en we breiden onze divisies International en Office ook uit naar het Antwerpse.

Waar en hoe we groeien, hangt af van een uitvoerig marktonderzoek: welke potentiële klanten zijn er? Welke regiokennis is nodig? Welke medewerkers vinden we voor die nieuwe kantoren?

In eerste instantie kijken we daarvoor naar het talent dat we al in huis hebben: we willen onze eigen medewerkers de kans geven zich te ontplooien en mee te groeien met Let’s Work.

Investeren in training, opleiding en coaching is voor mij dan ook goud waard. Dankzij een continue feedback cultuur houden we zoveel mogelijk vinger aan de pols: waar liggen de noden voor Let’s Work, maar ook voor de collega zelf. Elke collega heeft waardevolle talenten. Het komt erop aan om alle tools aan te reiken zodat al die kwaliteiten kunnen groeien en bijdragen aan de onderneming én aan iemands persoonlijke ontwikkeling.”

Wat maakt het Let’s Work team zo sterk op vandaag?

“Een gezonde mix tussen ervaren medewerkers en starters is voor mij essentieel in een groeiende onderneming. Bij Let’s Work ligt de gemiddelde anciënniteit hoog, wat leidt tot vaste en stabiele teams die over heel wat ervaring beschikken samen. En ervaren medewerkers, dat betekent expertise in huis.

Young potentials en studenten brengen dan weer een ongelooflijke drive in ons bedrijf: ze bruisen van leergierigheid en absorberen enorm veel. Dat draagt minstens evenveel bij aan het succes van je bedrijf als ervaren talent.

Young potentials zijn vlot met nieuwe systemen en onmiddellijk klaar om het digitale tijdperk verder vorm te geven. Ze kijken met een open blik naar de wereld én naar de arbeidsmarkt. Kansen geven aan kandidaten en verder kijken dan wat een cv ons vertelt, is een grote troef in onze sector, zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt.”

Hoe pakken jullie die uitdagende situatie op de arbeidsmarkt zelf aan binnen Let’s Work?

“Young potentials en jobstudenten zijn het talent van de toekomst. Bij Let’s Work beschouwen we hen dan ook als volwaardige medewerkers waarin we maximaal investeren.

Zo werkten we bijvoorbeeld voor onze jobstudenten een groeikader uit. We voorzien een op maat gemaakte onboarding, een degelijke opleiding over de verschillende systemen en ze worden vanaf dag 1 in het team opgenomen alsof het vaste medewerkers zijn. Afhankelijk van hun kennen en kunnen, maar vooral van hun attitude en werkhouding doen ze gelijk(w)aardige taken als ons vast personeel. We luisteren naar hun input en organiseren persoonlijke feedback- en evaluatiemomenten met hen.

Blijf je een aantal jaren als student-recruiter bij ons? Dan groei je ook stap voor stap in loon. Ga je nadien vast in dienst? Dan doe je meteen een extra stap vooruit naar de functie van Staffing Consultant. We moeten perspectief bieden aan onze medewerkers, dus waarom ook niet aan young potentials?”

Let’s call & recruit

“Daarnaast creëerden we een extra instroomkanaal dankzij onze Let’s Call & Recruit-training. Tijdens een drie weken durende betaalde opleiding worden mensen zonder relevante ervaring in rekrutering volledig ondergedompeld in de wereld van het uitzendwerk.  Onze Let’s Call & Recruit  training is dé kans bij uitstek om een nieuw soort job te leren kennen. Voor ons is het bovendien de ideale manier om potentieel talent te ontdekken.”

Wat maakt een job bij Let’s Work zo waardevol?

“Eerlijk? Wij hebben de mooiste job die er bestaat! Anderen helpen aan waardevol werk: welke gigantische impact heb je dan als mens op de samenleving? Wie weet vindt iemand door jouw inspanningen nu echt de rol die bij hem/haar past? Of draag je als recruiter bij aan iemands levenskwaliteit. Daar haalt iedereen toch voldoening uit?

Dat werkplezier, daarin differentiëren we ons met Let’s Work. Ik wil dat iedere Let’s Worker zichzelf kan zijn. We werken hard, maar we maken minstens evenveel plezier. We vloeken samen bij een tegenslag en vieren op vrijdag onze successen. Niet elke dag loopt op wieltjes, maar de positieve VIPE(s) – onze bedrijfswaarden Vertrouwen, Initiatief, Positiviteit/Professionaliteit, Eerlijkheid, SamenWerken – houden we altijd in stand. Het leven is te kort om een job te doen waarin je niet gelukkig bent.”

Hoe pakken jullie dit concreet aan?

“De balans werk-privé speelt daarin een grote rol: een jobinhoud die voldoening geeft en een privéleven om je batterijen op te laden. Met ruimte voor je gezin, hobby’s of andere activiteiten. Een goede balans vinden is een uitdaging en de verantwoordelijkheid van de medewerker, de leidinggevende en de organisatie zelf.”

Jobcrafting

“Mensen moeten ook vorm kunnen geven aan hun eigen job. De tijd van jobs creëren om er daarna mensen in te doen passen, is voorbij. Medewerkers hebben hun talenten en groeipunten en de job moet zich aan hen aanpassen. Zet ik mij vandaag even apart om volle focus te geven aan die ene vacature, dan werk ik morgen misschien tussen de collega’s om de schwung en drive in het kantoor te voelen. Dat maakt het net allemaal zo boeiend.”

Waarom moeten mensen voor een job als recruiter kiezen?

“Ik kan wel tientallen redenen bedenken. Eigenlijk leer je bij ons de basis voor eender welke job, in eender welke sector. Je leert vlot en professioneel telefoneren, je groeit op sociaal vlak en doet mensenkennis op. Je ontwikkelt jouw talenkennis en leert zowel zelfstandig als in team werken. Ook je commerciële skills worden aangescherpt. Je doet kennis op over de arbeidsmarkt in zijn geheel: welke bedrijven bestaan in de regio? Wat doen ze? Welke soort functies bestaan er zoal?

Nadien kan je trouwens zoveel verschillende kanten uit: je kan je uiteraard verder ontwikkelen bij Let’s Work, tot bijvoorbeeld Sales Consultant of Office Manager. De kansen liggen voor het rapen. Het is aan jou om op zoek te gaan naar je eigen werkgeluk.”

Zin gekregen om te werken bij Let’s Work? Check onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort een fiere Let's Worker!