home / blog / Online jobdag 29 juni
terug naar overzicht

Join our team! Online jobdag 29 juni

2021-06-25

Van student en stagiair tot eerste job bij Let’s Work

 

Waag jij binnenkort ook de sprong naar Let’s Work?
Schrijf je hier in voor onze jobdag op 29 juni en maak binnenkort kennis met de job als recruiter of office manager!
Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Het einde van het schooljaar nadert en de vakantie is in zicht. Voor vele studenten betekent dit ook extra vrijgekomen tijd om een centje bij te verdienen. Binnenkort ga jij misschien ook opnieuw aan de slag in het magazijn, tussen de winkelrekken of achter een clean desk?

De keuze voor een goede vakantiejob maak je best niet zomaar. Het biedt kansen om te leren en zet mogelijk de deur op een kier voor interessante opportuniteiten of toekomstplannen. Dat blijkt ook uit het bijzondere Let’s Work verhaal van Athalia Herst. Gestart als jobstudente, meegedraaid als stagiaire en binnenkort aan de slag als recruiter in loondienst bij Let’s Work.

Of hoe een ogenschijnlijk simpele keuze tot boeiende nieuwe kansen voor de toekomst leidt…

Athalia, de start van jouw Let’s Work verhaal dateert al van 2017. Vertel eens?

Dat klopt. Toen ik op mijn 18de de beslissing nam om verder te studeren, besloot ik om op zoek te gaan naar een administratieve functie. De bedoeling was om zaken die ik op school leerde toe te passen in het werkveld. Ook om eventueel extra zaken bij te leren die je op school niet leert. 

Ik botste online op de vacature van jobstudent bij Let's Work Industry Roeselare voor de zomerperiode. Na een fijn gesprek met collega Isabella zette ik in mijn eerste stappen in HR. Nooit verwacht dat ik hier vier jaar later nog zou zitten. Als stagiair en binnenkort als vaste medewerker! 

Hoe zag jouw werkdag eruit?

Intussen heb ik een vijftal kantoren en afdelingen gedaan bij Let’s Work: Roeselare Industry, inhousekantoor Barias, kantoor Moeskroen, kantoor Office én ook de afdeling marketing.

Alles begint bij de basis uiteraard. Zo was ik in eerste instantie verantwoordelijk voor het bellen naar en interviewen van kandidaten, de inschrijving van uitzendkrachten, klassement, input van gegevens…

Naarmate ik verder groeide in de job, kreeg ik ook meer verantwoordelijkheid. Denk maar aan het schrijven van vacatures in verschillende talen, onthaal en opstart van uitzendkrachten, telefonische prospectie, bezoeken van klanten, enz. Voor marketing mocht ik zelfs een kritische analyse uitvoeren op één van de systemen. Wees gerust, ik heb niet met de vingers zitten draaien. ????

Wat heb je vooral geleerd bij ons? 

Dankzij de switch tussen verschillende kantoren en afdelingen kwam ik in contact met verschillende manieren van werken én met verscheidene persoonlijkheden. Dat is telkens aanpassen en zoeken, maar ik heb daardoor heel veel bijgeleerd over mezelf: waar liggen mijn aandachtspunten en wat zijn mijn troeven? Welke rol neem ik op binnen een team?

Intussen ben ik ook al ferm gegroeid in bepaalde zaken: ik heb meer durf om een woordje Frans te spreken en ben een pak beter geworden in prioriteiten stellen.

Waarop ben je trots?

Eigenlijk ben ik wel fier op het hele parcours dat ik tot nu heb afgelegd bij Let’s Work.

Starten als student, meedraaien als stagiair en nu de kans krijgen om als echte Let’s Worker aan de slag te gaan. Ik vind dat een mooi verhaal en kan het andere studenten alleen maar aanbevelen.

Waarom heb jij voor Let’s Work gekozen?

Geen twijfel mogelijk: de positiviteit en de kansen om te groeien. In elk kantoor werd ik met open armen onthaald en heerst er een professionele en toch amusante werksfeer.

Er wordt tijd noch moeite gespaard om je te begeleiden. Er is ruimte voor fouten, vragen, gedeelde successen, humor, een lach en ja, ook een traan. Let’s Work voelt voor mij aan als een warm nest. Eentje met veel groeipotentieel en mooie toekomstplannen. Daar wil iedereen toch deel van uitmaken?

En de toekomst?

Mijn verhaal bij Let’s Work is nog maar net begonnen. Ik ben er zeker van dat de job als recruiter mij veel zal leren over de boeiende HR-wereld en de uitdagingen in de arbeidsmarkt. Als spilfiguur tussen kandidaat en bedrijf heb je zoveel verschillende, interessante contacten. Voor mij is dat het ideale startschot voor mijn verdere carrière. Want waar leer ik meer dan hier over de wereld van werving en selectie of zelfs over het salesgebeuren. Bij Let’s Work zal ik ongetwijfeld verder proeven van de mogelijkheden die de toekomst voor mij nog in petto heeft.

Tip van ex-student tot student?

Als pas afgestudeerde raad ik iedereen aan om op zoek te gaan naar iets dat je graag doet. Je brengt gemiddeld 8u per dag door op het werk. Dat is niet niks. Sinds mijn stage ben ik ervan overtuigd dat je het dan ook enkel volhoudt als je dingen kan doen waar je energie van krijgt of waar je voldoening uithaalt. Twijfel je nog al te vaak over wat jou ligt en waar je in verder wil? Waag de sprong en ga ervoor. Je komt ongetwijfeld op je pootjes terecht!

 

Waag jij binnenkort ook de sprong naar Let’s Work?
Schrijf je in voor onze jobdag op 29 juni en maak binnenkort kennis met de job als recruiter of office manager!
Bekijk hier alle openstaande vacatures.

deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

meer informatie over cookies