home / blog / let's work flexi
terug naar overzicht

Let's Work Flexi vanaf 1 april uit de startblokken

2021-04-01

De horeca en event sector mag dan wel nog even op slot zijn, bij Let’s Work kijken we graag vooruit. Van zodra we opnieuw de terrassen kunnen buitenzwieren en de dansvloer onveilig kunnen maken, moeten ook voldoende werkkrachten paraat zijn om de toeloop aan te kunnen. En ook voor dat personeelstekort biedt Let’s Work de geknipte oplossing aan.

Vanaf 1 april bouwt collega Lieven Let’s Work Flexi verder uit. Hoog tijd dus om een tipje van de sluier te lichten.

Flexi hoe, flexi wat?

Bijverdienen of bijklussen zonder extra belastingen, dat is wat een flexi-job te bieden heeft. Lieven geeft ons graag meer uitleg.

“Wie als flexi-jobber aan de slag gaat, betaalt inderdaad geen belastingen of sociale bijdragen op zijn of haar loon. Je koopt dus beter een grotere portemonnee want brutoloon = nettoloon.”

Geen paniek, je ontsnapt ook aan de hogere belastingschijf dankzij het flexi-statuut en je bouwt ook sociale rechten op zoals werkloosheidsvergoeding, vakantiegeld, pensioen…

“En het wordt nog beter: behalve voor gepensioneerden jonger dan 65 jaar geldt er ook geen beperking op het aantal flexi-uren dat je doet”, voegt Lieven er nog aan toe. Droom jij dus al maanden van die langverwachte reis naar de Caraïben post-corona? Dan weet je nu alvast wat je te doen staat!

En voor de werkgever? Goed nieuws, want hij/zij betaalt ook slechts een verlaagd tarief van 25% werkgeversbijdragen bovenop het loon van de flexi-jobber. Win-win!

Iedereen aan de flexi-job

Waarom niet iedereen dan aan het flexi-jobben slaat? Omdat de flexi-job voorzien is voor werknemers, gepensioneerden en leerkrachten zonder vaste benoeming.  En ook zij moeten uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen.

“Let’s Work Flexi is op de hoogte van alle voorwaarden en wetgeving omtrent flexi-werk”, vertelt Lieven. “Dat is logisch: als schakel tussen werknemer en werkgever zorgt Let’s Work Flexi voor een vlekkeloze opvolging en administratie.”

En waarin maakt Let’s Work Flexi nog het verschil?

“We zetten maximaal in op de beste prijs-kwaliteit verhouding. We beschikken intussen over een zeer uitgebreid netwerk aan kandidaten, die 1 op 1 worden gezocht én gevonden. Daarnaast zijn we ook 24/7 bereikbaar. Voor de sectoren waarin flexi-jobbers actief zijn, is dat uiteraard van heel groot belang: denk maar aan bakkerijen, kleinhandelaars, horeca, handelaars in voedingswaren… Daar geldt geen 9-to-5 uurregeling en dus bij Let’s Work Flexi ook niet”, vertelt Lieven trots.

Flexi pizza

Dat bevestigt ook Angelo Dieryck van Pizzeria Lyaz in Diksmuide: “Het is vaak een hele puzzel om een degelijke planning vast te leggen: op piekmomenten hebben we extra mankracht nodig en als iemand onverwacht uitvalt, moeten we snel een oplossing vinden. Met het flexi-job statuut kunnen we letterlijk ook flexibeler te werk gaan en dus ook sneller schakelen. En dat tegen een lagere kostprijs dan bij een vaste medewerker. Welke zelfstandige staat hier niet voor te springen?” aldus Angelo.

“Het is vaak een hele puzzel om een degelijke planning vast te leggen. Met het flexi-job statuut kunnen we flexibeler te werk gaan en dus sneller schakelen.”

 

Overtuigd om als flexi aan de slag te gaan? Of hulp nodig om met jouw eerste flexi-job medewerker in te schakelen? Vanaf nu kan je hiervoor bij Lieven terecht via flexi@letswork.be en 0470 18 34 39.