naar overzicht

Patrick (chef diepvries): "Liever -25 graden in de diepvries dan -10 graden buiten."

Na de overname van Fish Express kwam Patrick bij Horeca Totaal terecht. “Mijn ex-baas heeft me aanbevolen als chef diepvries”, vertelt Patrick. Patrick werkt ondertussen tien maanden bij de horecagroothandel en zorgt er met zijn team voor de diepvriesvoorraden.

Al 25 jaar werkt Patrick in een diepvriesomgeving. Hoe hij dat volhoudt? Patrick: “Na een week voel je dat niet meer. Voor mij geen thermische kleren. Liever -25° in de diepvries dan -10° buiten. Want dat is een compleet andere soort koude: vochtiger en de wind doet alles kouder aanvoelen.” Alleen op maandag en dinsdag draag ik handschoenen omdat mijn handen dan weer de temperaturen van thuis gewoon zijn. Vanaf woensdag blijven die ook uit.”

Geestige bende

Patrick is verantwoordelijk voor een team van dertien diepvriesmedewerkers: vijf mensen in de nacht, vijf mensen overdag en drie mensen in de winkel. Patrick: “Een hele goeie bende. Wij zorgen voor de diepvriesvoorraden. Wat overdag geleverd wordt, stockeren we in de rekken, zodat alles klaarstaat voor de collega’s van de nacht om te picken. De producten worden verplaatst met de heftruck of stapelaar.”

Opvangen nieuwe collega’s

Nieuwe collega’s krijgen een uitgebreide opleiding voordat ze zelfstandig aan de slag kunnen. “Reken op zo’n zes à zeven weken voor iemand is ingewerkt. We leren hen met de heftruck en stapelaar werken, we leren hen de producten kennen en het pickingsysteem. In de nacht start je na een opleiding in dag van ongeveer een maand. We geven ook iedereen een kans. Laat je iemand meelopen, dan zie je al snel welk vlees je in de kuip hebt”, legt Patrick uit.

Een goeiedag maakt het verschil

Wat werken bij Horeca Totaal zo goed maakt? Daar hoeft Patrick niet lang over na te denken. “Leidinggevenden geven je de vrijheid om je werk aan te pakken zoals je zelf graag doet. Ze staan open voor je voorstellen. En valt het soms eens tegen, schakelen we weer over naar de aanpak van weleer. Geen potten gebroken. Wat voor mij de doorslag gaf bij mijn eerste rondleiding hier op het bedrijf? Iedereen spreekt elkaar aan bij de voornaam. Ongeacht je positie in de firma. Iedereen kent iedereen. En iedereen zegt goeiedag. Neem daarbij dat je correct betaald wordt en dat je van tijd tot tijd een koffie kunt nemen en je begrijpt dat ik hier graag werk”, vertelt Patrick enthousiast.

Lapland of Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika, zegt Patrick zonder verpinken. Best verrassend voor een man die bij wijze van spreken geboren en getogen is in de diepvries. “Lapland is geen diepvrieskoude”, besluit hij.

Interesse om het team van Patrick te versterken?

Bel snel Let’s Work Brugge op 050 38 36 22 of mail brugge@letswork.be.
Of kom naar de jobdag op 14 maart van 9-13 uur, Sint-Pietersgroenestraat 8, Brugge.

 
ready for the next step
4885 jobs Let's get started