home / blog / Jobstudenten inzetten: 4 grote voordelen
terug naar overzicht

Jobstudenten inzetten: 4 grote voordelen

2024-05-21

Jobstudenten inzetten tijdens de zomer: goed idee? Vier op vijf bedrijven kiest ervoor om jobstudenten in te zetten tijdens de zomermaanden. Ben jij al overtuigd?

Jobstudenten inzetten is een noodzaak

Zomer: tijd voor de meeste werknemers om de deur even achter zich dicht te slaan en te genieten van een welverdiende rust. Maar de verlofperiode heeft daardoor een grote impact op de stabiliteit en continuïteit van je bedrijf. Want hoe verzeker jij je klanten stipte levertijden, een uitstekende service en een vlekkeloze opvolging? Juist, door jobstudenten in te zetten.

Jobstudenten inzetten is slim

1. Jobstudenten zijn gretig

Met jobstudenten ben je zeker van een stabilie, betrouwbare oplossing. Een vakantiejob geeft studenten financiële ademruimte. En daarvoor steken ze graag de handen uit de mouwen.

2. Jobstudenten zijn vrij en ongebonden

Jobstudenten zijn flexibel. Een uurtje extra, een werkdag wisselen? Geen nood, behalve hun studies hebben jobstudenten weinig verplichtingen.

3. Jobstudenten zijn jouw werknemers van de toekomst

Jobstudenten inzetten loont. Ze leren jouw bedrijf kennen, bouwen een band op met je medewerkers en snuiven de bedrijfscultuur op. Geen wonder dat studenten later vaak voor een bedrijf kiezen waar ze tijdens hun studentenjaren kansen kregen. Win-win!
TIP: Jobstudenten inzetten voor kritische jobs is een uitstekende investering in de toekomst. Zo bouw je alvast een netwerk van toekomstige kandidaten op.

4. Jobstudenten inzetten is financieel voordelig

Jobstudenten mogen van de overheid 50 dagen onder een gunstig fiscaal statuut werken. Gunstig voor de werknemer en de werkgever. Want als werkgever betaal je geen sociale zekerheidsbijdrage en geen bedrijfsvoorheffing - behalve een kleine solidariteitsbijdrage (5,42%). De rekening is dus snel gemaakt.

Jobstudenten inzetten? Puzzel snel je verlofplanning in elkaar

Jobstudenten inzetten? Contacteer nu jouw Let's Work-consulent. Let's Work helpt je bij het vinden van de juiste jobstudenten en handelt feilloos de administratie af. Veel succes.