Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Let's Work maakt stevige opmars in Antwerpen en Vlaams-Brabant

Van 1 naar 10 medewerkers. Van 1 naar 4 kantoren. Van 0 naar gemiddeld 120 werkenden per dag. Iets meer dan een jaar had Raf Stukkens, District Manager regio Antwerpen, nodig om te staan waar hij vandaag staat met zijn team. Zijn doel? Let's Work stevig op de kaart zetten in regio Antwerpen en Vlaams Brabant. Een hele uitdaging, zo ver weg van bakermat West-Vlaanderen.

District Manager: de ultieme uitdaging voor ervaren rot Raf

Raf startte begin 2017 bij Let's Work: van ancien in de uitzendwereld naar groentje bij een nieuwe speler. Raf: "Die nieuwe start was precies wat ik nodig had. Weg van gestandaardiseerde processen, terug naar de kleinschalige aanpak waar consultants en bedrijven elkaar écht leren kennen. Ik startte een kantoor in Temse, samen met een collega. En al snel zagen we kansen om ook in Zellik en Lummen een vestiging te openen. Recent kwam het jongste kantoor in Schelle erbij."

Hoe springt Let's Work eruit in de regio Antwerpen?

Raf: "Wat ons zo anders maakt? Ten eerste vind je onze kantoren letterlijk tussen de bedrijven, in bedrijvencentra of op industrieterreinen - niet in de traditionele boulevard in de binnenstad dus. Ten tweede gaan we resoluut voor kwalitatieve selecties. Het gros van onze kandidaten start in een opdracht op lange termijn of met een optie voor een vast contract. Het voorbije jaar zagen we 30 mensen in vaste dienst gaan bij onze klanten: kandidaat tevreden, klant content en een pluim op onze hoed!"

Voor welke functies kloppen kandidaten bij jullie aan?

Raf: "Voor arbeidersfuncties in productie, logistiek en bouw, maar ook voor commerciële of ondersteunende bediendefuncties. Elk kantoor legt een andere focus, afhankelijk van de regionale arbeidsmarkt. Zo stelt Schelle meer kandidaten in de bouw te werk - daarvoor werken we nauw samen met de Construct-divisie in Gent. In Lummen krijgen we meer transportvacatures binnen. En in Zellik werken we intensief op technische profielen en commerciële en hogere bedienden."

Hoe staan bedrijven tegenover de komst van een nieuwe speler?

Raf: "Hoe wij het vertrouwen van bedrijven winnen? Dikwijls draait het om een persoonlijke connectie: op dezelfde golflengte zitten en dezelfde visie delen. We spreken elkaar van ondernemer tot ondernemer. En meestal klikt het. Bedrijven geven ons mooie kansen en wij halen het onderste uit de kan om dat vertrouwen te verdienen. Krijg je als klant van ons een cv binnen, dan weet je dat je die grondig moet bekijken. Geen gepush, geen gezever. Bedrijven houden daarvan."

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Raf: "Een gemiddelde werkdag? Die heb ik niet. Elke dag is anders en dat is maar goed ook. Ik besteed veel tijd aan de coaching en begeleiding van onze Office Managers en Staffing Consultants. Sommige collega's zetten hun eerste stappen op vlak van prospectie, anderen vragen extra ondersteuning bij het prospecteren. Verder ga ik vaak alleen de baan op en neem ik een leidinggevende en ondersteunende rol op bij de organisatie van de kantoren. Eén van mijn grootste missies is om er het plezier en enthousiasme in te houden. Want als je je job graag doet, ben je ook goed in wat je doet. Of is het omgekeerd?"

Wat maakt jouw team uniek?

Raf: "Let's Work is pas een jaar actief in de regio Antwerpen. We vertrouwen dus op een jong team: een tiental mensen met een mix aan ervaring. Sommige collega's hebben net als ik een stevige basis in de sector. Andere junior collega's zetten hun eerste stappen in het vak. Door onze snelle groei is er weinig tijd om achterover te leunen, maar we weten precies wat we willen bereiken. Dat geeft een enorme voldoening en daar put het hele team energie uit. Onze focus ligt op kwaliteit en daardoor kunnen wij terecht trots zijn op onze resultaten. Veel collega's blikken ook terug op een mooi, persoonlijk groeiproces het afgelopen jaar. Ze realiseren zaken waarvan ze zelf niet dachten dat ze dat konden. En dat is misschien nog het mooiste!"

Op zoek naar een job of het juiste talent in de regio Antwerpen of Vlaams-Brabant?

Vertrouw op de gedrevenheid van de District Manager Raf en zijn team.
Neem snel contact op met ons kantoor in Temse, Zellik, Lummen of Schelle.

 
ready for the next step
7213 jobs Let's get started