Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Danny Moerman kiest voor dagwerk en wordt koerman bij Vaneeno Industriebouw

6 juli. Een spannende dag voor Danny Moerman. Het is zijn eerste werkdag als koerman bij de firma Vaneenoo Industriebouw in Wingene. Na 13 jaar nachtwerk in het Casino gooit Danny het roer volledig om. Met een job in dagregime krijgt hij een beter evenwicht in zijn gezins- en sociaal leven. Zijn nieuwe werkgever Vaneenoo is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in de constructie van metaal- en betonconstructies voor industriële gebouwen, kantoor en landbouwgebouwen.

Let's Work ondersteunt sollicitatie

Danny is intussen al enkele maanden aan de slag. Danny: "Ik ging op zoek naar een andere job en botste online op de vacature van koerman. Ik nam contact op met Let's Work Construct in Roeselare. Tessa nodigde mij direct uit voor een gesprek en regelde een sollicitatiegesprek bij de firma Vaneenoo Industriegebouw in Wingene. Ik was het niet gewoon om te solliciteren, maar Tessa stelde mij gerust. Het gesprek verliep vlot en ik kreeg een rondleiding en uitleg over het bedrijf. Mijn ervaring als magazijnier bij een meubelfirma bleek een grote troef. De week nadien kreeg ik het verlossende telefoontje: ik mocht starten. Het begin van een nieuw avontuur."

Danny is een belangrijke tussenschakel

"In mijn job zet ik het materiaal klaar voor de werven. Ik krijg hiervoor de nodige info van de werfleiders. Daarnaast los ik de vrachtwagens en zet ik alles goed op zijn plaats. Tussendoor krijg ik vaak vragen van de chauffeurs die op de baan zijn. Ik moet er dus goed mijn hoofd bijhouden en mijn prioriteiten vaak bijstellen. Het is een heel afwisselende en pittige job, maar het ligt me helemaal: ik krijg veel verantwoordelijkheid en ik kan mijn eigen planning maken.' vertelt de trotse koerman.

Stevig vangnet van bij de start

Danny:"Het begin was niet gemakkelijk, zoals wellicht bij elke nieuwe job. Het magazijn is groot en telt vijf- tot zeshonderd verschillende producten. Het duurde dus wel even voor ik alle referenties, benamingen en bewaarplaatsen kende. Gelukkig werd ik goed begeleid door een collega. Ik kan trouwens nog altijd bij hem terecht met vragen. Hij legde me alles in detail uit, zodat ik mijn job vandaag met veel voldoening zelfstandig uitvoer."

Correcte verloning en administratie

Het is de eerste keer dat Danny op uitzendbasis aan de slag is. Danny:"Voor mij maakt dat weinig verschil. Ik krijg mijn contracten op tijd, wordt correct uitbetaald en kan altijd bij Tessa terecht met vragen. Ook op het werk wordt geen onderscheid gemaakt tussen collega's met een vast contract of uitzendarbeiders. Uiteraard is het de bedoeling om op termijn vast in dienst te gaan. Als het aan mij ligt werk ik hier binnen 10 jaar nog. De job ligt mij en de sfeer zit goed. Wat wil je nog meer?"

Tijd voor een nieuwe job?

Net als Danny klaar voor een grote ommezwaai?
Contacteer snel het Let's Work-kantoor in jouw buurt.

 
ready for the next step
1653 jobs Let's get started