Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Houd je vakantiegevoel vast op het werk dankzij deze 5 tips

Denk je vol heimwee terug aan die heerlijke vakantiedagen vol rust en ontspanning? Maakte je zoals velen een pak goede voornemens tijdens je vakantie om je work life balance te optimaliseren? Op tijd beginnen en op tijd stoppen misschien? Een lege mailbox aan het einde van de dag? En gezonde lunches over de middag, natuurlijk! Terug op het werk komt daar helaas weinig van in huis. De drukte van elke dag steekt stokken in de wielen en voor je het weet zijn je goede voornemens vergeten...

Je vakantiegevoel vasthouden doe je zo

Je spendeert meer tijd op het werk dan thuis. Je goed voelen op de werkvloer is dus een must. Deze vijf tips helpen je op weg om de balans te bewaren.

1. Ken je prioriteiten

Tijdens de vakantie besef je wat echt belangrijk is. Je lief, je familie en vrienden komen op de eerste plaats. Je hebt zelfs tijd om uitgebreid te koken, een extra rondje te joggen of een goed boek te lezen. Blokkeer ook tijdens het werkjaar ruimte in je agenda voor je familie, vrienden en hobby's. Een goede work life balance heeft een positief effect op je productiviteit, stressniveau en gezondheid.

2. Alles onder controle

Flip je binnen de 5 minuten over al het werk op je bureau en je overvolle mailbox? Creëer dan overzicht met een to-do-lijst. Bepaal welke taken dringend én belangrijk zijn en plan de rest op een later moment. Start daarna met de moeilijkste taak. Dit zal je bakken energie geven om je lijst verder af te werken. Probeer deze goede gewoonte vol te houden.

3. Leer 'neen' zeggen

Ga je vaak over je grenzen? Door af en toe 'neen' te zeggen, verklein je de kans op een burn-out. Durf aangeven dat je planning vol zit en probeer pauzes te respecteren. Een volwaardige middagpauze zorgt niet alleen voor een gezonder eetpatroon, het helpt ook tegen een energiedip na de middag.

4. Nieuwe skills en vaardigheden

Droom je ervan om beter met Photoshop te kunnen werken? Wil je dit jaar je leidinggevende capaciteiten uitbreiden? Wacht niet langer op het perfecte moment - dat komt nooit - en volg die cursus nu. Het zal zowel je persoonlijke voldoening als je carrière ten goede komen.

5. Durf doelen stellen

Zag jij héél hard op tegen die eerste werkdag? Iedereen houdt van verlof, maar misschien is er meer aan de hand. Voldoet jouw job nog aan je verwachtingen? Wil je graag meer verantwoordelijkheid? Denk na over wat je wil bereiken en bespreek je wensen met je werkgever. Klaar voor een nieuwe uitdaging? Wij helpen je graag in je zoektocht naar een droomjob!

Tijd om die droomjob te scoren?

Maak als de bliksem een afspraak in het Let's Wok-kantoor in je buurt.

Onthoud: If you love what you do, you never have to work a day in your life.

 
ready for the next step
2981 jobs Let's get started