Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Let's Work Summertour houdt halt bij Agristo in Wielsbeke

7 kg aardappelproducten eet een Belg gemiddeld per jaar. Amerikanen 15 kg en Aziaten 1,5 kg. De verschillen mogen dan wel groot zijn, de aardappelindustrie is een wereldindustrie waarin het West-Vlaamse Agristo een hoofdrol speelt. Recent opende Agristo een splinternieuwe productievestiging in Wielsbeke, goed voor een investering van 200 miljoen euro. "De innovatiefste frietfabriek ter wereld", volgens CEO's Hannelore Raes en Filip Wallays.

Let's Work, een partner voor extra personeel

Om de groei te ondersteunen zoekt Agristo nog heel wat nieuwe medewerkers. Productie-, kwaliteits- en logistieke medewerkers. Techniekers en bedienden. In leidinggevende functies en operationele rollen. Al jarenlang werkt Let's Work samen met Agristo in de zoektocht naar mensen met de juiste DNA. Naar mannen en vrouwen met een dynamische ingesteldheid, een hart voor productieprocessen en doordrongen van onberispelijke kwaliteitsstandaarden.

Hoe het Agristo-avontuur begon voor Thiara Baghein

Enkele maanden geleden startte Thiara Baghein bij Agristo in een combifunctie als QC-medewerker (kwaliteitscontrole) en inpakoperator. "Op 5 december ben ik gestart op interimbasis via Let's Work en op 6 augustus kreeg ik mijn vast contract. Ik kijk er nog altijd van op hoe snel dat gegaan is. Sollicitatieprocedure, opstart en administratie: in geen tijd geregeld. Bovendien vaak elektronisch. Dat bespaarde me heel wat tijd in heen en weer rijden."

Afwisseling en verantwoordelijkheid

Thiara: "Wat mij het meeste ligt? Moeilijk te zeggen. Ik hou enorm van mijn job als kwaliteitscontroleur. De combinatie van analyses en registratie van procesparameters maakt de job zo boeiend. In deze rol ben ik back-up wanneer mijn collega afwezig is. Ondertussen sta ik ook in productie als inpakoperator. Hier is het belangrijk om het proces zo feilloos mogelijk te laten verlopen: parameters instellen, machine afregelen, wissels doorvoeren, lasnaden of lotcodes controleren. Dat vraagt een zeer intensieve opleiding (die nog steeds loopt trouwens) en best wel wat technisch inzicht. Daarnaast draag je een grote verantwoordelijkheid met je mee. Want één fout kan grote gevolgen hebben. Dat geeft me het gevoel dat ik toch een belangrijke schakel in het geheel ben. "

Elke dag met plezier naar het werk

"Ik doe mijn job heel graag. En daar spelen mijn collega's en leidinggevenden een grote rol in. De sfeer is echt fantastisch. We zijn met een kleine hechte groep in de nacht. We werken hard en maken veel plezier. Iedereen helpt elkaar waar het kan. Maar vooral in het contact met leidinggevenden merk je echt het familiale karakter van Agristo. Misschien is dát wel wat mij het meeste motiveert" zegt Thiara.

Kom de sfeer opsnuiven é;n de frietjes proeven

Op 7 september stopt de Let's Work Summertour in Agristo in Wielsbeke. Kom langs tussen 12u en 14u. Je krijgt er van collega's te horen wat hun job als inpakoperator, heftruckchauffeur, technieker of quality control medewerker inhoudt. En ja, er zijn frietjes. Je start dus al meteen met een kwaliteitscontrole. Let's get started!

Inschrijven kan door ons kantoor Roeselare Food een seintje te geven via onderstaande gegevens:
roeselare.food@letswork.be
tel. 051 24 95 67

 
ready for the next step
8405 jobs Let's get started