Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

6 tips om het hoofd koel te houden bij zuiderse temperaturen

Uiteraard spendeer je een hete zomerdag het liefst op een parelwit strand met een cocktail in de hand. Heb jij echter pech en moet je werken in deze hitte? Wij geven je zes tips om het hoofd koel te houden!

1. Lichte maaltijden

Kies in de zomer kleinere porties gespreid over de dag. Je lichaam warmt tijdens het verteringsproces op en moet dus harder werken om koel te blijven. Een frisse salade, rauwkost en vers fruit zijn daarom de beste keuze.

2. Drink voldoende

Zweten is een natuurlijk proces waarbij ons lichaam overtollige warmte afvoert. Het is dus belangrijk om het verloren vocht te compenseren. Als je gedehydrateerd bent, krijg je last van hoofdpijn en een slechte concentratie. Wist je trouwens dat ijskoude dranken niet altijd de beste keuze zijn? Ze zorgen ervoor dat je net minder snel zal afkoelen. Naast voldoende water is dus ook groene thee zeker een goede optie. Cafeïne werkt dan weer vochtafdrijvend, wees daarom zuinig met koffie op warme dagen.

3. Zorg voor je huid, ook als je binnen blijft

Je huid verdient extra aandacht tijdens een hittegolf. Kies voor een vochtinbrengende moisturizer met een hoge zonnefactor in plaats van een dikke gelaatscrème. Extra voordeel: je make-up blijft op die manier ook langer mooi. Een spuitbus met mineraalwater is tussendoor een heerlijke opfrisser. Verstuif regelmatig wat water op je hals en polsen voor een oppeppend effect. Een plantenspuit met water uit de kraan werkt trouwens evengoed.

4. De juiste outfit

Hou er bij het samenstellen van je outfit rekening mee dat je naar je werk vertrekt en niet richting een beachbar. Korte jeansshortjes en slippers zijn op kantoor zelden een goed idee. Wil je het toch luchtig houden? Kies kleren in lichte stoffen en kleuren. Een witte blouse en wijde broek zijn bijvoorbeeld een goede optie als de vestimentaire regels eerder strikt zijn.

5. Shake it off

Summer vibes op het werk? Die creëer je toch gewoon zelf! Breng ijsjes mee of trakteer met een zelfgemaakte mocktail. Stel een toffe playlist samen voor een instant energieboost en waan je met je collegaâ??s op Ibiza.

6. Leg je erbij neer

Ok, misschien niet letterlijkâ?¦ Het weer kunnen we nu eenmaal niet veranderen. Accepteer dat het warm is. Het bespaart je energie en een slecht humeur. Probeer te genieten van de zomerse temperaturen. Zelfs als je moet werken. Voor je het weet, snak je opnieuw naar zwoele zomerdagen tijdens donkere, barre regenbuien.

 
ready for the next step
2046 jobs Let's get started