Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Bent u klaar voor de Europese veiligheidsinspectie?

Veiligheid voor alles op de werkvloer, ook voor jouw uitzendkrachten! De Europese landen slaan vanaf deze maand de handen in elkaar en starten een grootschalige inspectieronde. Daarbij werken ze samen over de Europese landsgrenzen heen. Het preventieteam van Let's Work mobiliseert haar troepen om jou als klant klaar te stomen voor een glansrijk controlerapport voor preventie en veiligheid.

Preventie en veiligheid op 3 niveaus


De cijfers liegen niet. Uitzendkrachten zijn een hoge risicogroep voor arbeidsongevallen. Tijdelijke werkkrachten vangen vaak piekmomenten op of springen in voor zieke collega's. Daardoor is de opleiding korter dan bij vaste medewerkers. Maar net omdat uitzendkrachten sneller ingezet worden, moeten ze dubbel zo bewust zijn van de mogelijke gevaren en risico's. Een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje! Bij Let's Work werken wij aan deze bewustwording op 3 niveaus: de klant, de uitzendconsulent en de uitzendkracht.

Uitzendconsulent informeert en adviseert


Onze uitzendconsulenten vormen de spil tussen jou als klant en de uitzendkracht, ook op vlak van preventie. Daarom organiseerden wij een extra opleiding voor onze consulenten en versterken wij hun kennis elke week via e-learning. Zo blijft preventie en veiligheid top of mind. Bovendien informeren wij onze klanten over veiligheid in een bedrijf met een presentatie. Wij brengen potentiële risicovolle situaties in kaart en helpen jou in samenspraak bij te sturen. Prangende vraag of hulp nodig bij onthaal en preventietools, veiligheidsprocedures en signalisatie,...? Onze adviseurs helpen je met raad en daad.

Werkpostfiche brengt potentiële gevaren in kaart


Als bedrijf ben je verplicht om voor iedere uitzendkracht een werkpostfiche op te maken. Daarin staat de functie van de uitzendkracht, de functieomschrijving en een opsomming van alle arbeidsmiddelen die hij of zij nodig heeft om de job goed uit te voeren: van een hoogtechnologische machine tot een simpel breekmes. Voor de start overlopen onze consulenten deze WPF grondig met de uitzendkracht voor hij ondertekent. De uitzendkracht krijgt ook een kopie mee naar huis en Ivan van onze preventiedienst controleert eigenhandig elke WPF. Geen overbodige luxe, want zo ben je zeker in orde.

Vraag over veiligheid? Hulp nodig bij preventie?


Neem contact op met jouw dichtstbijzijnd Let's Work kantoor!

 
ready for the next step
1644 jobs Let's get started