Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Belgische frietfabrikant Agristo zoekt 50 mensen voor Wielsbeke

Het Belgische Agristo is wereldspeler in de ontwikkeling en productie van een gevarieerd assortiment diepgevroren aardappelproducten: diepvriesfrieten, kroketten, puree, gratins en andere afgeleide aardappelproducten. Agristo produceert private label-producten voor internationale retail-klanten in meer dan 200 landen. Begin dit jaar opende het bedrijf haar vierde vestiging in Wielsbeke, naast de hoofdsite in Hulste en de sites in Tilburg (Nederland) en Nazareth. Vandaag telt de Agristo-familie 600 medewerkers.

Wij zoeken 50 nieuwe collega's

HR-manager Ann Desplenter: "De inpak- en logistieke afdeling van de nieuwe site in Wielsbeke zijn intussen actief sinds januari. Tegen oktober komt daar een volledige productieafdeling bij, goed voor 50 extra medewerkers. Daarom zoeken wij een waaier aan profielen om de Agristo-familie te versterken: keurmeesters en productiemedewerkers, operatoren en techniekers, heftruckchauffeurs en inpakkers, ..."

Rekrutering in binnen- en buitenland

Agristo rekent voor haar rekrutering onder meer op Let's Work International. "Let's Work International werft voor ons mensen aan uit Roemenië. De samenwerking verloopt vlot: je voelt de passie om het juiste profiel te vinden. Onze contactpersonen bijten zich bovendien vast in elke vraag, ze hebben zich echt verdiept in onze bedrijfscultuur en ze zoeken gericht naar mensen voor lange termijn-samenwerkingen. Zij willen dat de mensen zich goed voelen in hun job."

Geen job, maar een engagement

Ann: "Bij internationale rekrutering is het voor ons belangrijk dat nieuwe mensen zich willen integreren in ons team. Het motto van het bedrijf is 'One family' en dat voel je op de werkvloer. Engagement en betrokkenheid zijn dus cruciaal. Let's Work International heeft dat goed begrepen. Ze kennen onze verwachtingen en ze leggen de lat hoog voor zichzelf: ze stellen uitsluitend mensen voor die resoluut willen gaan voor een lange termijnsamenwerking. Agristo moet meer zijn dan een job, het wordt een deel van je leven."

Pluim voor de begeleiding

Ann: "Een pluim op de hoed van Let's Work International voor de intensieve begeleiding en omkadering. Die loont echt, want hun mensen zijn met alles in orde, ze voelen zich goed in ons land en op de werkvloer en ze praten een aardig mondje Nederlands. Naast de intensieve lessen Nederlands van Let's Work voorzien wij trouwens extra taallessen. Daarin focussen wij op typische termen voor op de werkvloer: over hygiëne, kwaliteit, veiligheid en instructies op het werk. Deze totaalaanpak maakt onze internationale mensen communicatief sterker."

Toekomst uitbouwen bij Agristo in Wielsbeke?

Meld je aan bij het Let's Work-kantoor in je buurt en we helpen je op weg!

 
ready for the next step
1216 jobs Let's get started