Let's read

verwerf nieuwe inzichten en handige tips

naar overzicht

Zorgonderneming Armonea kiest voor internationaal zorgtalent

Met 83 woonzorgcentra, assistentiewoningen en serviceresidenties hoort Armonea tot de grootste onafhankelijke seniorenzorgverstrekkers in België. Dat maakt van Armonea een van de belangrijkste werkgevers voor verpleegkundigen en zorgkundigen in ons land. Want elke dag streven meer dan 6.400 medewerkers ernaar om senioren te laten genieten van hun verblijf, op de manier die het beste bij hen past.

Zorgsector heeft zorgen

Armonea is in volle groei en zoekt continu nieuwe verpleeg- en zorgkundigen, maar dat is niet gemakkelijk. Bart Janssens licht toe waarom: "Ook de ziekenhuissector is een grote aantrekkingspool voor kandidaat-medewerkers in de ouderenzorg. Bovendien zijn zorg- en verpleegkundige al langer knelpuntberoepen in ons land. Binnen enkele jaren verwachten we ook een grote uitstroom van mensen die op pensioen gaan, net op het moment dat de opleiding tot verpleegkundige van 3 naar 4 jaar wordt verlengd. De binnenlandse instroom zal dan sterk terugvallen omdat er te weinig mensen afstuderen ... Als zorgverstrekker willen we tijdig inspelen op al deze uitdagingen."

Armonea telt 60 nationaliteiten

Armonea leidt medewerkers op in eigen land, maar zoekt ook over de landsgrenzen naar een HR-oplossing, samen met Let's Work Medical. Bart: "Wij rekruteren een klein percentage van onze medewerkers in het buitenland. Met een ploeg met 60 verschillende nationaliteiten schrijven wij zo ook een positief internationaal tewerkstellingsverhaal. Onze internationale rekrutering is een echte win-winoplossing, want wij geven gemotiveerde mensen de kans om zowel privé als professioneel een nieuwe toekomst uit te bouwen." Armonea koos voor Let's Work als rekruteringspartner omwille van de persoonsgerichte aanpak. Bart: "Let's Work gaat niet voor meer, maar voor sterkere profielen. Die focus op kwaliteit in combinatie met hun persoonlijke aanpak garandeert lange termijnsamenwerkingen."

Let's Work focust op de mens

Bart: "Wij hebben een sterk partnerschap uitgebouwd met Let's Work. Dat betekent dat wij van bij de start mensen helpen screenen en opvolgen. Die manier van samenwerken past goed binnen onze bedrijfscultuur. Wij hanteren 3 pijlers om nieuwe mensen te selecteren: vakbekwaamheid (de juiste diploma's), taalaffiniteit (de wil om Nederlands te leren) en motivatie (de intentie om zich privé en op het werk te integreren). Daarnaast geeft de attitude van de kandidaat de doorslag. Let's Work Medical communiceert van bij de prescreening open en eerlijk over de verwachtingen en bespreekt potentiële pijnpunten met de kandidaten.

Let's Work als vast aanspreekpunt

Let's Work begeleidt nieuwe mensen 6 maanden lang: op het werkveld en privé. Ze helpen hen met praktische zaken zoals huisvesting, sociale zekerheid en taallessen. Bovendien geven ze hen een antwoord op alle mogelijke vragen over leven en werken in België. Daardoor voelen nieuwe medewerkers zich snel thuis in ons land en kunnen we kort op de bal spelen bij problemen. Als werkgever bouwen wij daardoor ook sneller een vertrouwensband op met onze mensen

Vacature in de zorgsector?

Bel Let's Work Medical Zaventem op 02 725 53 72.

 
ready for the next step
1216 jobs Let's get started