let's help

sollicitatietips en tips voor werkgevers

naar overzicht

Solliciteren in de zomer: do or don't

“Solliciteren in de zomer? Dat doe je beter niet: de arbeidsmarkt ligt volledig op zijn gat.” Een vooroordeel dat door veel hoofden van werkzoekenden spookt. Maar is dat wel terecht? De zomer is een speciale HR-periode, dat wel. Maar geen jobs? Heb je er al eens bij stil gestaan hoe bedrijven hun service en levertijden garanderen terwijl het halve personeelsbestand geniet van een welverdiende rust? Of hoe voedingsbedrijven hun zomeroogsten binnenhalen? Hoog tijd om dit vooroordeel de kop in te drukken.

Solliciteren in de zomer: goed idee

1. Solliciteren in de zomer? Ja, want bedrijven zoeken vervanging

Niet de arbeidsmarkt ligt plat in de zomer, wel de helft van de werkende bevolking. Want de meeste werknemers nemen hun jaarlijks verlof tijdens de zomer op. Toch sluit maar een klein percentage vand e bedrijven zijn deuren tijdens de zomermaanden. Dat betekent dat veel bedrijven op halve kracht draaien, terwijl ze dezelfde service moeten garanderen. Ze hebben dus tijdelijke werkkrachten nodig om de verlofperiode te overbruggen.

2. Solliciteren in de zomer? Ja, want veel sectoren pieken

Wat doe jij wanneer je de tijd krijgt om te genieten? Zoek je - zoals de meerderheid van de Belgen - vrienden of familie op, om bij te praten tussen pot en pint? De horeca, het toerisme of de voedingsindustrie zijn maar enkele sectoren die floreren tijdens de zomer. Zij slagen er niet in om met de standaardbezetting te voldoen aan de stijgende vraag. Voeg hierbij de verlofplannen van de vaste medewerkers en je begrijpt dat deze werkgevers volop aanwerven in de zomer.

3. Solliciteren in de zomer? Ja, want veel jobs en weinig kandidaten

Het idee leeft dat de arbeidsmarkt een zomerdip kent. En sollicitanten lassen vaak zelf een rustpauze in tijdens de zomer. Geen wonder dat rekruteerders minder sollicitanten tellen in juli en augustus. En dat is goed nieuws voor wie wel het heft in handen neemt: minder concurrentie vergroot jouw kansen. Bovendien laat jij zien dat je echt gemotiveerd bent. Terwijl iedereen even achteroverleunt, zet jij een tandje bij. Slim bekeken!

4. Solliciteren in de zomer: de ideale jobtest

Zoek je werk? Dan is de zomer jouw uitgelezen kans om verschillende tijdelijke jobs uit te proberen. Je krijgt de ruimte om ervaring op te doen en ui te zoeken welke sector jou het beste ligt. En wie weet, leg je de basis om jouw droomjob binnen te halen.

Overtuigd dat solliciteren in de zomer een goed idee is?

Let's Work maakt er werk van - ook tijdens de zomer! Neem contact op voor de ideale zomerjob. Of schitter in aanwezigheid op de arbeidsmarkt. Maak nu een afspraak in jouw Let's Work-kantoor

 
ready for the next step
6196 jobs Let's get started