Filip (visfileerder/verkoper): "Trots op het ruime assortiment vis."
Filip zijn hart ligt bij de vis. Hij is opgegroeid in de viswinkel van zijn ouders en runde de winkel zelf vijftien jaar lang. Toen grote investeringen aan de winkel zich opdrongen, koos Filip ervoor om zijn vak verder uit te oefenen bij een werkgever. Eén ding is zeker, Filip heeft in zijn loopbaan al tonnen verse vis verzet. De laatste tien jaar doet hij dat bij Horeca Totaal.
Daar heeft Filip wel wat voor over. Hij legt elke dag het traject Waregem-Brugge af en rijdt dagelijks ruim 100 km om samen met zijn collega’s de visafdeling te bemannen. Dat terwijl er op vijf minuten rijden een andere vishandel zit. “Ik heb geen reden om te veranderen. Het is hier prettig werken, je bent altijd bezig en de winkel draait op volle toeren”, legt Filip uit.
Visafdeling blijft groeien
Zijn hoofdtaak? Filip bereidt de bestellingen voor, fileert vis, en steekt de niet-gefileerde vis in bakken in de ijsfrigo. Af en toe springt hij ook in bij het lossen van de vrachtwagens. Het team van de visafdeling is in tien jaar tijd uitgebreid van vier mensen naar veertien. “Vooral sinds de overname van Fish Express vorig jaar is er heel veel werk bijgekomen”. De koude neemt Filip erbij. “Zolang je in beweging blijft is dat geen probleem. En thermisch ondergoed maakt veel goed natuurlijk”, lacht Filip.
Liever klanten bedienen dan bureauwerk
Het liefst bedient Filip de klanten die naar de winkel komen. Filip: “Ik kom graag in contact met de mensen en maak graag een praatje. Ik kreeg al enkele keren het voorstel om bureauwerk te doen, maar dat zou niets voor mij zijn, ik blijf liever in de winkel staan. Ik jeune mij hier. Ik werk met toffe collega’s, toffe bazen en voel me goed bij de losse sfeer. Dat wil niet zeggen dat we niet hard moeten werken, integendeel. Vooral de kerstperiode is best stresserend, maar daarna volgt een kalmere periode.”
Ook een hart voor vis?
Bel snel Let’s Work Brugge op 050 38 36 22 of mail brugge@letswork.be.
Of kom naar de jobdag op 14 maart van 9-13 uur, Sint-Pietersgroenestraat 8, Brugge.