naar overzicht

Jess (beenhouwer): "Hier kan ik de liefde voor mijn vak volledig kwijt."

De charcuterie bij Horeca Totaal? Die bereidt Jess dagelijks op ambachtelijke wijze. Sinds twee jaar is Jess vaste charcutier bij Horeca Totaal. Een job waarin hij zijn passie, ziel en creativiteit in steekt.

Jess maakt eigenhandig de gehaktbereidingen en de charcuterie. Jess: “Ambachtelijk betekent voor mij liefde voor je vak en voor je producten. Niet te vergelijken met producten die in fabrieken van de band rollen. Ik krijg de vrijheid om mijn eigen recepten te ontwikkelen en nieuwe smaken te proberen. Die creativiteit, die ik hier in mijn job kan steken, verschilt enorm met wat ik in andere jobs mocht doen. Daar moest ik de recepten volgen, hier kan ik iets uitwerken dat je nergens anders vindt.”

Klanten laten proeven

Jess: “De meeste voldoening haal ik uit de reacties van de klanten. Hen uitleg geven over onze producten en rondgaan met proevertjes. Als je merkt dat klanten enthousiast zijn over je recepten en als je producten letterlijk in de smaak vallen, dan ben ik trots. Woorden kunnen veel zeggen, maar mensen mijn producten laten proeven, vertelt veel meer dan al mijn woorden samen.”

Veel verantwoordelijkheid

Jess werkt al jarenlang als beenhouwer en neemt dus heel wat bagage mee. Jess: “Mijn kennis heb ik, het mooie is dat ik hier ook creatief kan zijn. Af en toe kan ik ook wat tips geven aan collega’s om hun aanpak te verfijnen. Ik sta momenteel alleen als charcutier, dat maakt dat alle verantwoordelijkheid ook op mijn schouders valt. Ik kijk dus uit naar een extra collega.”

Samen met Jess de beenhouwerij verder uitbouwen?

Bel snel Let’s Work Brugge op 050 38 36 22 of mail brugge@letswork.be.
Of kom naar de jobdag op 14 maart van 9-13 uur, Sint-Pietersgroenestraat 8, Brugge.

Bekijk de openstaande vacature hier: Beenhouwer

 
ready for the next step
4885 jobs Let's get started