naar overzicht

Werner van Horeca Totaal: "Mijn vrachtwagen is mijn vrijheid."

Horeca Totaal is inspiratiebron en totaalleverancier voor horeca en grootkeuken. Van dagverse kwaliteitsproducten over droge voeding tot non-food, Horeca Totaal belevert klanten in West- en Oost-Vlaanderen, Zeeuws-Vlaanderen en Antwerpen. Werner is distributiechauffeur bij het toeleveringsbedrijf en staat garant voor stipte en correcte leveringen. Zijn takenpakket: bestellingen inladen en vervoeren, leveren en lossen en soms zelfs volgens afspraak stockeren bij de klant.

Van 6 naar 20 vrachtwagens

Werner startte in 2011 op interimbasis en kreeg zes maanden later zijn vast contract: “Wat begon als een tijdelijke job is intussen een samenwerking van 8 jaar.” Horeca Totaal is enorm gegroeid in die periode. Werner: “Ik herinner mij dat er toen zes vrachtwagens reden. Nu zijn dat er twintig en werken we met een ploeg van een dertigtal chauffeurs. Als medewerker voel je die groeidynamiek goed binnen het bedrijf. Er wordt veel geïnvesteerd, zoals in het nieuwe magazijn met verschillende laadkaaien. Dat vergemakkelijkt niet alleen ons werk, we winnen veel kostbare tijd.”

Life on the road

In de loop van de dag krijgt iedere chauffeur een mail met de route en het startuur, de vrachtwagen en de laadkaai voor de volgende dag. Zo weet je ‘s morgens meteen wat je te doen staat. Om ziektes en verloven op te vangen ben je als chauffeur verantwoordelijk voor verschillende routes: van Brugge tot de Westhoek en tot Aalst. Dat zorgt voor veel variatie. Gemiddeld rijd je zo’n 150 à 200 km per dag. Het leukste aan mijn job is de vrijheid! Je hebt je leverbons, je klanten en je levertijden maar zodra je vertrekt met je vrachtwagen is het aan jou: je kiest zelf hoe je je route inplant.

Respect voor het product

Ik heb vroeger een eetcafé uitgebaat en werk graag met voeding. Respect voor het product is heel belangrijk in mijn job. Ieder voedingsmiddel moet op de juiste manier vervoerd en bewaard worden. De klant bestelt, de orderpicker zet klaar aan de loskaai en de chauffeur laadt in en levert. Dat betekent dat je verstandig moet stapelen, veilig moet vastmaken en de juiste koeling moet voorzien voor verse producten, zuivel- en diepvriesproducten. Alles moet op de juiste temperatuur vervoerd worden.

Vlotte combinatie werk-gezin

Deze transportjob is vlot te combineren met een gezin. Je werkt 8,5 à 9 uur per dag, terwijl de distributiesector vroeger bekend stond voor werkweken van 60 tot 70 uur. Het aantal overuren wordt hier echt tot een minimum beperkt. Daardoor heb je een mooi stuk van je namiddag en je hele avond vrij voor je gezin of hobbies. Ideaal voor wie een goede work-life balance zoekt. Ik houd ook van de interactie met de klanten. Sociaal contact is belangrijk voor mij: een korte babbel over de goederen, fijne kooktips, ... Onze klanten zijn vaak jonge chefs en het contact is persoonlijk.

Veel meer dan rijden

Voor mij is mijn vrachtwagen mijn gereedschap, de tool om mijn job mee uit te oefenen. Er komt veel meer bij mijn werk kijken dan met de vrachtwagen rijden. De grootste helft van de tijd ben ik wel op de baan, maar de rest van mijn werkdag ben ik aan het laden, lossen of administratieve taken aan het uitvoeren: leveringsbonnen invullen, leeggoed terugnemen, contantfacturen regelen, retours in orde brengen, … Een nauwkeurige administratie is de basis voor een correcte facturatie.

Mooie verloning

De verloning bij Horeca Totaal ligt enkele euro’s hoger dan de gangbare tarieven. Daarnaast krijg je extralegale voordelen. Bovendien is het contact met de collega’s goed. ‘s Morgens laad je naast elkaar in en ‘s avonds verwerk je samen je bonnen. We delen ook onze klantenkennis, zodat de vertrouwensrelatie met Horeca Totaal gewaarborgd is. En nieuwe collega’s worden on the road opgeleid.

Chauffeur en gezicht van Horeca Totaal

HR Officer Saïdia: “Onze chauffeursfunctie is niet te onderschatten. De starturen zijn flexibel: tussen 5 en 6 uur ‘s morgens, afhankelijk van de route. De job houdt flink wat fysieke arbeid in: laden, lossen en bij sommige klanten de leveringen volgens afspraak wegzetten in de koel- of vriescel of de voorraadkamer. Je moet dus goed weten waarmee je bezig bent en je administratie nauwkeurig opvolgen. Bovendien staan vriendelijkheid en correctheid voorop bij het klantencontact. Want als chauffeur ben je het gezicht van Horeca Totaal en moet je in alle omstandigheden vriendelijk blijven.”

Horeca Totaal zorgt voor zijn mensen

Saïdia: “Wij willen dat onze mensen zich goed voelen in hun job en in ons bedrijf. Daarom bieden wij een mooie verloning, waarborgen wij een goede work-life balance en voorzien wij veiligheidsschoenen, bedrijfskledij en bluetooth-oortjes om onderweg veilig te bellen naar het bedrijf. Bovendien blijft Horeca Totaal groeien en dat is goed voor de werkzekerheid. Het beste bewijs dat mensen hier graag werken en blijven werken? Eén van onze chauffeurs op rust klust op zaterdag bij omdat hij geen afscheid kan nemen van zijn job.”

Horeca Totaal werft 5 chauffeurs C aan

Zin in een job met veel vrijheid, sociaal contact en verantwoordelijkheid?
Een uitstekende verloning, mooie uren en een ideale work life-balance?

Bel snel Let’s Work Brugge op 050 38 36 22 of mail brugge@letswork.be.
Of kom naar de jobdag op 29 juni van 10-14 uur, Jacob Van Arteveldestraat 1, Brugge.

 
ready for the next step
8413 jobs Let's get started