naar overzicht

10 tips om stress op de werkvloer tegen te gaan

1. Altijd net op tijd op het werk? Dan begin je ongetwijfeld gehaast aan je dagelijkse taken. De oplossing: vertrek een kwartiertje vroeger. Hoe minder je je ’s morgens moet haasten, hoe minder stress je hebt tijdens je werkdag.

2. Begin de dag niet met het lezen van je mails maar neem eerst een kijkje in je agenda. Welke afspraken heb je staan? Welke zaken zijn gisteren blijven liggen? Maak een plan voor jezelf of je komt in het plan van iemand anders terecht.

3. Pauzes doorbreken het monotone werkritme. Werknemers hernemen het werk met hernieuwde energie en een frisse geest. De manier waarop je je middagpauze invult bepaalt ook hoe je je de rest van de dag voelt.

4. Er zullen altijd uitdagingen zijn. Denk je dat je een uitdaging bent misgelopen? Laat je niet ontmoedigen. Er zullen altijd nieuwe kansen en uitdagingen komen. Je kan erop wachten of er actief naar op zoek gaan.

5. Je lichaam heeft daglicht nodig om je wakker, aandachtig en stressbestendig te houden. Een wandeling in de buitenlucht tijdens je middagpauze is dan ook de ideale opkikker. Walk it off en het ideale moment om bij te praten met de collega’s.

6. Ik kan alles (aan). Wie zich focust en in zichzelf gelooft, kan alles aan. Herhaal dit korte zinnetje van tijd tot tijd, het doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

7. ‘Daarom kan ik het wel’. In plaats van constant tegen jezelf te zeggen waarom je iets niet kan, geef jezelf redenen om te geloven waarom het je wel zal lukken.

8. Er is geen ‘perfect’ moment. Veel mensen wachten op het perfecte moment. Daar kan je lang op wachten. Jij creëert je eigen ‘beste' moment.

9. Falen is tijdelijk. Wie faalt, mag zich in het goede gezelschap van de meest succesvolle mensen prijzen. Wie weet hoe het niet moet, zal ook beter weten hoe het uiteindelijk wel zal moeten. Het zal je idee misschien zelfs verbeteren. Met vallen en opstaan, kom je er uiteindelijk wel.

10. Vandaag is het enige dat je in de hand heb. Het verleden kan je niet veranderen en de toekomst voorspellen is een mooi kunstje, maar daar kan je niet op rekenen. Het enige waar je iets aan kan doen is ‘vandaag’. Je kan vandaag dingen doen om fouten van gisteren recht te zetten of om te zorgen dat je voorbereid bent op morgen. Focus op het ‘nu’ en wat je ‘nu’ kan doen.

 

 
ready for the next step
9458 jobs Let's get started