home / blog / samenwerking-alucan
terug naar overzicht

Ga aan de slag in de eerste Belgische vestiging van Alucan!

2022-03-09

Het Spaanse Alucan is een startup met grote groeiambities. De ideale plek dus voor gemotiveerde en ambitieuze mensen die samen met het bedrijf willen groeien en de bedrijfscultuur willen mee vormgeven. Bij Alucan kom je terecht in een dynamisch bedrijf met gloednieuwe en sterk geautomatiseerde machines in een propere omgeving. Klinkt als muziek in je oren? Lees dan vlug het interview met Gunther Engelen (Plantmanager) naar aanleiding van de opening van de eerste Belgische Alucan-vestiging in Lummen. Let’s Work staat aan Alucans zijde om ook de Belgische ambities waar te maken met (heel veel!) nieuwe werkkrachten.

Gunther, kan je Alucan even voorstellen?

Engelen: “Alucan is een van oorsprong Spaans bedrijf. We maken al dan niet bedrukte aluminiumflessen voor diverse toepassingen, van sportflessen tot aerosolflessen, dat zijn flessen onder druk. Aluminium past perfect in het huidige streven naar duurzaamheid. Aluminium is oneindig reclycleerbaar en past daarom perfect in de circulaire economie. Ook in onze productieprocessen staat duurzaamheid voorop en proberen we zoveel mogelijk energie te besparen. Innovatie, kwaliteit en flexibiliteit naar de klanten toe zijn drie van onze pijlers.”

Jullie openen een eerste vestiging in België. Voor welke functies zijn jullie op zoek naar mensen?

Engelen: “We zoeken o.a. machineoperatoren die onze hypermoderne, volledig geautomatiseerde machines bedienen. Ze houden toezicht, doen continu kwaliteitscontroles, grijpen in, doen bijstellingen en voorzien de machine van de voorraden. Daarnaast zoeken we ook kwaliteitscontroleurs. Zij zijn het geweten van de productieploeg en waken erover dat wat geproduceerd wordt van goede kwaliteit is. Zij zorgen ervoor dat de klant enkel goede producten krijgt en sturen de machineoperatoren bij wanneer afwijkingen vastgesteld worden. Tot slot zoeken we technische mensen voor onderhoud in ploegen en voor dagdienst. Het zijn de technische mensen die de leiding zullen hebben over de machines. Mensen die hun vak kennen en ervoor zorgen dat de operatoren in de best mogelijke omstandigheden kunnen produceren. Let's Work helpt ons bij het vinden van de juiste mensen.”

Is de productiesite al operationeel?

Engelen: “Nee, momenteel is de site in Lummen in aanbouw. De buitenmuren staan vandaag al recht en in april zal de volledige bouw zo goed als af zijn. Dan beginnen we ook met de installatie van de machines in de hal. In juni willen we de machines opstarten en beginnen met produceren, eerst in dagdienst, daarna geleidelijk naar een twee- en drieploegenstelsel.”

Je vertelde daarnet welke functies jullie zoeken, maar welk soort mensen beantwoorden aan het Alucan-DNA?

Engelen: “We zoeken mensen die bereid zijn zich te engageren voor het bedrijf, geen jobhoppers die maar een kort stukje van ons traject willen afleggen. Geen passagiers dus, maar chauffeurs. Ons doel is om samen met de medewerkers te slagen. Man, vrouw, jong, ervaren… maakt niet uit. Het zijn je engagement, je vaardigheden en je kennis die het verschil maken. Diversiteit is een sterkte voor ons en is een essentieel punt in onze visie en missie.”

Dit is jullie eerste samenwerking met Let’s Work. Waarom hebben jullie voor ons gekozen?

Engelen: “We hebben uiteraard een marktonderzoek gedaan om te zien welke spelers er op de markt zijn. We hebben gelijkgestemden gezocht, mensen die net zo ambitieus en betrokken zijn bij hun eigen bedrijf als wij zijn voor ons bedrijf. Het gaat er niet om dé referentie te zijn, hoe groot je bent of hoe lang je al bestaat… Het gaat wel over wat je uitstraalt en hoe je je voor jouw business wilt geven. Mensen die dit hebben, herkennen dit bij andere mensen en wij willen nu net dit soort mensen in huis halen. We zijn ervan overtuigd dat Let’s Work dit herkent in de mensen en daarom zijn we met hen een samenwerking aangegaan.”

Waarom moeten mensen voor Alucan als werkgever kiezen?

Engelen: “Omdat onze medewerkers echt centraal staan. Hun gezondheid, welzijn en veiligheid zijn onze grootste zorg. We werken met een divers en multicultureel team in een stimulerende werkomgeving waar inspanningen beloond worden. Ook genderevenwicht is belangrijk voor ons. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen draagt niet alleen bij tot een eerlijkere en productievere maatschappij, maar is essentieel voor het succes van elk bedrijf. En een nieuw bedrijf opstarten in België, geef toe, da’s toch een mooie uitdaging (lacht).”

 

Ben jij de geëngageerde werkkracht die van Alucan België een succesverhaal wil maken?
Bekijk de vacatures hier en solliciteer meteen!