home / blog / Roemeense ambassade
terug naar overzicht

Let’s Work International ontvangt ambassadeur Roemenië

2023-02-08

Op dinsdag 7 februari bracht Andreea Pastarnac, ambassadeur van Roemenië in België, een bezoek aan Let’s Work. Mevrouw Pastarnac ontmoette in het International kantoor ruim 20 Roemeense Let’s Work collega’s die gespecialiseerd zijn in de tewerkstelling van internationale uitzendkrachten in Roeselare. De focus van het bezoek lag m.n. op de tewerkstelling van Roemenen in Roeselare.

De Roemeense delegatie werd vergezeld door de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq. Het hele gezelschap werkte een ééndaags programma af. Na een bezoek aan Pretzel King, artisanale bakkerij van de typische Roemeense pretzels in Roeselare, werd het gezelschap verwelkomd in het International kantoor van Let’s Work in de Sint-Michielsstraat.

Roemeense en Roeselaarse spirit

Adriana Vainer, Division Manager International bij Let’s Work, en de collega’s brachten er een boeiende presentatie over het groeiverhaal van divisie International. “Geboren in Roemenië kwam ik zelf in 1990 met mijn familie naar Roeselare. We werden warm onthaald en werkten hard om de taal te leren en ons te integreren. Die ervaring heeft mij versterkt: ik ken zowel de Roemeense taal en spirit als de Roeselaarse mentaliteit en verwachtingen. Dankzij Let’s Work kreeg ik de kans om die sterkte maximaal te benutten voor de uitbouw van divisie International.”

Bruggen bouwen

“We zijn dan ook trots dat we de Roemeense community van a tot z kunnen ondersteunen en verbinden. We halen hen op aan de luchthaven, gidsen hen door de papiermolen voor integratie (verblijfsvergunning, bank, stadhuis, mutualiteit,…) en begeleiden hen persoonlijk tijdens sollicitaties en op hun eerste werkdag.”

Intussen is de dienstverlening van Let’s Work International uitgebreid naar 6 kantoren in Vlaanderen. “Sinds onze opstart hebben we ruim 5000 uitzendkrachten bij 100 bedrijven aan het werk gesteld: operatoren, techniekers, ingenieurs, chauffeurs, logistieke talenten en andere knelpuntprofielen. We voorzien voor de bedrijven on-site rekrutering, dagelijkse rapportering, vertalingen van startdocumenten en veiligheidsvoorschriften, training on-the-job en systematische feedback- en evaluatiemomenten. Ja, we bouwen bruggen tussen de Roemeense gemeenschap en de Roeselaarse economie”, glundert Adriana.

Dappere, durvende, doende dames van Let's Work

Burgemeester Kris Declercq sprak lovende woorden over het team: “Stad Roeselare is dankbaar voor het werk van Let’s Work International. Hun inzet draagt niet alleen bij aan de tewerkstelling van deze mensen, maar zeker ook aan onze Roeselaarse economie. De Roemeense mindset verschilt maar weinig van de Roeselaarse: hard werken en volhouden. Als ik de dappere, durvende, doende dames van Let’s Work International aan het werk zie, dan weet ik zeker: the best is yet to come.”

De dag werd afgesloten met een netwerkmoment in Bar Giraf voor bedrijven en organisaties die inzetten op of interesse hebben in internationale rekrutering.

Wil jij meer weten over Let’s Work International en wat we voor jou kunnen betekenen? Contacteer Adriana Vainer via adriana.vainer@letswork.be