home / blog / Nieuwe afdeling Transport
terug naar overzicht

Let’s Work Transport biedt antwoord op nijpend tekort in de sector

2021-10-22

Een job met vrijheid, zelfstandigheid en variatie: wie zou er niet voor kiezen? Toch is het invullen van vacatures in de transportsector geen evidentie. Een goede chauffeur is ook flexibel, betrouwbaar, rijvaardig en verantwoordelijk. Met de gloednieuwe afdeling Transport wil Let’s Work verder een antwoord bieden op de grote vraag naar goede werkkrachten voor de transportsector.

Aan het woord zijn Nicoleta Silaghi van Let’s Work Transport en Yana Cassier van Transport Michiels. Als partner in transport- en logistieke oplossingen in zowel binnen- als buitenland bouwde het bedrijf reeds een stevig netwerk van chauffeurs uit. Om die groei waar te maken, deden ze onder meer beroep op Let’s Work Transport.

Nicoleta: “Chauffeurs B, C of CE: Let’s Work Transport focust zich op distributie- en containertransport en dit zowel op nationaal als internationaal niveau. Dankzij de internationale en lokale rekrutering, een uitgebreid netwerk van chauffeurs en gerichte instroomkanalen zetten we met Let’s Work Transport zowel kandidaat als bedrijf vlot op weg in de zoektocht.”

Maandelijkse meeting

Yana: “Klopt, tijdens onze maandelijkse meeting bespreken we samen met Nicoleta wat er op de planning staat qua rekrutering in de nabije toekomst, welke projecten – of zeg maar pieken - eraan zitten te komen, maar zeker ook hoe het loopt met de mensen die gestart zijn. Loopt het vlot? Moeten we bijsturen? Zien we groeimogelijkheden voor bepaalde collega’s? Zo kan ook Nicoleta vinger aan de pols houden en samen met ons vooruitdenken en anticiperen.

In zesde versnelling

“Snel schakelen is in onze branche dus een absolute must en daarvoor kunnen we rekenen op de nauwe opvolging door Let’s Work. Nicoleta is bij wijze van spreken 24/7 bereikbaar. Bel ik haar om 20u ’s avonds, dan krijg ik gegarandeerd nog antwoord”, aldus Yana.

Communicatie in tweerichtingsverkeer

“Ik denk dat net die goede communicatie en bereikbaarheid de basis is voor een vlotte samenwerking tussen Let’s Work en Transport Michiels. Wij zijn een familiebedrijf pur sang en dat is overal sterk voelbaar. Zit je met iets, heb je vragen of gewoon nood aan een babbel? Praat met de juiste personen en durf het gesprek aan te gaan. Zoiets is een kwestie van geven en nemen. Wordt er steevast op alles ja gezegd? Nee, maar we gaan steeds op zoek naar een antwoord dat aan beide partijen tegemoetkomt en voor iedereen haalbaar is.
Die lijn trekt Nicoleta ook door in haar aanpak met kandidaten of uitzendkrachten en dat werkt voor ons prima.”

Respect en vertrouwen

Nicoleta knikt en vult aan. “Het vertrouwen dat ik krijg vanuit het bedrijf na ruim drie jaar samenwerking is mijn grootste motivator. Is er geen tijd of ruimte voor Yana of Kristof (Michiels, operationeel verantwoordelijke n.v.d.r.) om een kandidaat zelf te ontmoeten of moet het eens snel gaan? Dan vertrouwen ze voldoende op mijn feedback en aanpak om potentiële nieuwe collega’s te selecteren.

Bovendien voel ik dagelijks het eindeloze respect waarmee de mensen bij Transport Michiels worden behandeld. Dat is voor mij misschien zelfs nóg belangrijker: weten dat de mensen die je begeleidt naar een job zonder twijfel op een goede plek terechtkomen. Waar ze gewaardeerd worden en geen nummer zijn. Als recruiter krijg ik daar zelf voldoening van.

Met ruim 250 medewerkers (chauffeurs en bedienden) is het bedrijf sinds de oprichting al sterk gegroeid. Toch is de nood aan extra helpende handen er nog steeds.

Wil jij deel uitmaken van een team dat op wieltjes loopt? Solliciteer hier!
Of nood aan chauffeurs? Contacteer Nicoleta via lummen@letswork.be of bel 013 77 37 21