home / blog / Klant Fleur aan het woord
terug naar overzicht

Vertrouwen en flexibiliteit als basis voor een vruchtbare samenwerking

2021-08-27

Werken met een rekruteringspartner is geen eenrichtingsverkeer. Het vraagt inzet en toewijding van beide partijen. Dat weten ze ook bij Fleur in Beselare. Fleur is Belgisch invoerder, verdeler en groothandel in bloemen en planten en is intussen gegroeid tot een onmisbare partner voor elke regionale professional in de groensector. Voor de invulling van hun vacatures doen ze intussen ruim 15 jaar beroep op Let’s Work. 

We spraken met Lien Vanpoucke van Fleur en Adinda Verstraete, Office manager van Let’s Work Kortrijk, over de West-Vlaamse werkmentaliteit, apero’s op vrijdag en waarom het zo goed marcheert tussen Fleur en Let’s Work.

Vertrouwen

Adinda: “Let’s Work krijgt veel vertrouwen als externe partner. Dat is voor ons de basis voor een vlotte samenwerking. Zo staat binnenkort een rondleiding in het bedrijf gepland voor een aantal Let’s Workers. Op die manier kunnen ze op de werkvloer en tussen de mensen ervaren wat een werkpost precies inhoudt en waar ze tijdens de selectie van kandidaten extra aandacht aan kunnen besteden. Dat kan het rekruteringsproces alleen maar versnellen én versterken.”

Flexibiliteit

“Anderzijds speelt flexibiliteit ook een belangrijke rol. Als we op vrijdagvond om 17u telefoon krijgen met de vraag om vijf extra werkkrachten te vinden voor de volgende week, dan zetten we ook alles op alles om op maandag de nodige versterking te kunnen inzetten. En ja, daarvoor moeten we al eens een extra effort doen. Maar dat maakt het voor ons extra boeiend”, vertelt Adinda.

Vaste aanspreekpunten

Lien: “Dat klopt! Op zo’n moment moeten we heel snel kunnen schakelen. Daarom zijn vaste aanspreekpunten en eerlijke communicatie voor ons zo belangrijk. Adinda en Ine hebben aan twee woorden genoeg om te weten wie of wat we nodig hebben. Na al die jaren zijn het ook bekende gezichten wanneer ze hier over de vloer komen. Onze mensen kennen hen en omgekeerd. Ook dat geeft een gevoel van vertrouwen.

“We werken inderdaad met vaste contactpersonen voor Fleur, maar intern kan kantoor Kortrijk terugvallen op de collega kantoren in Ieper en Moeskroen, wat dan weer de deur op een kier zet voor (Franstalige) kandidaten uit andere regio’s”, vult Adinda nog aan.

Warm welkom

“Goeie kandidaten vinden met groenkennis én de juiste attitude, da’s inderdaad niet evident. We zijn volop aan het groeien en ook daarin denkt Let’s Work steeds met ons mee. In samenspraak met Let’s Work gaan we nu bijvoorbeeld de betrokkenheid van nieuwe medewerkers verhogen met een op maat gemaakte onboarding en rondleiding.”

“Ons bedrijf is namelijk sterk seizoensgebonden. Voor bepaalde periodes werken we met poules om de grote drukte een stuk op te vangen. Die mensen vormen net als onze vaste medewerkers ook onze bouwstenen voor een kwalitatieve belevering van de klanten. Reden te meer om hen ook vanaf dag één een warm welkom te geven. En als beide partijen tevreden zijn, dan zit er misschien toekomstmuziek in op lange termijn’, aldus Lien.

Werken bij Fleur

Adinda: “Waarom ik zelf zou kiezen voor een job bij Fleur? Bij Fleur werk je in een open en lichtrijk decor, tussen talrijke bloemen en planten en met een leuke combinatie aan collega’s: zowel nieuwkomers als mensen met een mooie anciënniteit. De West-Vlaamse werkmentaliteit zit hier ingebakken: Fleur is voor de vooruit, en daar tegenover staan een hele reeks leuke personeelsactiviteiten: een fietstocht, een kerstboomverbranding, een apero op vrijdag en uiteraard het jaarlijkse personeelsfeest.”

 “En het goede nieuws is: we zijn nog op zoek naar extra helpende handen! Heb je een stevige portie groenkennis, ken je meer dan de doorsnee hobby tuinier en spreek je ook een mondje Frans? Dan moeten we dringend kennismaken”, knipoogt Lien.

Wil jij ook deel uitmaken van het topteam bij Fleur? Neem contact op met de collega’s van Let’s Work Kortrijk via kortrijk@letswork.be of 056 24 15 50 

Of bekijk hier enkele van hun vacatures: