home / blog / Jasper (orderpicker): "Kans bij Horeca Totaal met beide handen gegrepen."
terug naar overzicht

Jasper (orderpicker): "Kans bij Horeca Totaal met beide handen gegrepen."

2020-02-19

Toen Jasper twee jaar geleden de schoolbanken verliet, wou hij vooral graag zo snel mogelijk beginnen werken. Welke job precies maakte minder uit. Let’s Work consultant Natasja stelde meteen een job als orderpicker bij Horeca Totaal voor. Ondertussen heeft Jasper al 1,5 jaar zijn vast contract in handen en groeide hij door tot hoofdpicker.

Jasper werkt in een team van zes orderpickers. Zijn hoofdtaak is producten picken in het magazijn zodat ze vlot kunnen vertrekken naar klanten. Jasper: “Vaak word ik ook opgebeld om tussenin andere zaken te doen. Producten klaarzetten met de reachtruck, stock checken of aanvullen. Mijn dag ziet er altijd anders uit en is heel gevarieerd.”

Snel doorgegroeid

Na een jaar kreeg Jasper de kans om extra verantwoordelijkheden op zich te nemen als hoofdpicker. Jasper: “Dat betekent dat ik mee help problemen oplossen, collega’s help of ondersteun. Ik krijg stocktellingen en controles toevertrouwd. Ik apprecieer het heel erg dat ze mij al zo snel zoveel vertrouwen geven.”

Opleiding en ondersteuning

Van de schoolbanken naar een vaste job, dan is het evident dat er nog veel te leren valt. Jasper kreeg een interne opleiding om met de stapelaar en reachtruck te rijden. Ook leidinggeven is een vaardigheid die hij gaandeweg aanleert. Jasper: “Ik ben nog altijd aan het leren en moet soms nog wennen, maar ik word hier goed in begeleid. Ook het klantencontact was nieuw voor mij. En ik ken ondertussen al het grootste deel van de 38.000 artikelen die we hebben bij Horeca Totaal. Nu ik het zo bekijk heb ik al een hele weg afgelegd, maar zo voelt het niet aan.”

Veel begrip

Jasper: “Het leukste aan werken voor Horeca Totaal is de sfeer met de collega’s en leidinggevenden. Iedereen stelt zich heel begripvol op. Heb je een probleem, dan kan je erover praten en zoeken we samen oplossingen. Doe je een voorstel, dan nemen ze dat in overweging. Het is heel fijn dat je vertrouwen krijgt en gehoord wordt. En vooral, het is geestig als je eens kan lachen.“

Interesse in een job waarin elke dag er anders uitziet?

Bel snel Let’s Work Brugge op 050 38 36 22 of mail brugge@letswork.be.
Of kom naar de jobdag op 14 maart van 9-13 uur, Sint-Pietersgroenestraat 8, Brugge.

Bekijk de openstaande vacatures hier:
• Orderpicker vaste namiddagploeg
• Orderpicker vaste nacht