home / blog / Coronavirus: interne maatregelen
terug naar overzicht

Coronavirus: interne maatregelen

2020-04-02

Let's Work ondersteunt je

ook in coronatijden

Hoewel de coronarcrisis ons voor grote uitdagingen zet, blijft onze opdracht onverminderd dezelfde. Let's Work blijft je zo goed mogelijk ondersteunen bij je loopbaanvragen. We volgen de ontwikkelingen op de voet en informeren je waar het mogelijk is. We blijven hard werken achter de schermen om lopende opdrachten op te volgen, dringende vacatures in te vullen en uitzendkrachten te ondersteunen voor wie (tijdelijk) werkzoekend is.

Ben je aan het werk?
Tijdelijk werkloos?
Of blijf je zoeken naar een passende uitdaging?

Hou ons op de hoogte.

Onze diensten zijn opnieuw open

Onze kantoren zijn opnieuw open! We zien jullie graag terug, maar dan op afspraak. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen de kantooruren (8.30u - 17.30u).

Zo kan je ons bereiken:
• Bellen:
op je vertrouwde telefoonnummer
• E-mailen: blijf mailen op je gekende e-mailadres
• Videobellen: is een videogesprek handiger, dan helpen je hier graag mee op weg

Heb je niet meteen je vertrouwde consultant aan de lijn? Dan helpt een collega jou met veel plezier verder.

Ook via ons algemeen nummer 056 24 15 58 en e-mailadres covid19@letswork.be zijn we altijd bereikbaar.

Volg de richtlijnen, verzorg je goed

Veiligheid en gezondheid: absolute prioriteit
We bewaren afstand, vermijden niet-essentiële verplaatsingen en zijn streng op de hygiëneregels. Deze basisregels nemen we zelf nauwkeurig in acht en dat verwachten we ook van onze uitzendkrachten en klanten. Veiligheid en gezondheid komen op de eerste plaats.

Informeer je goed, maar slim
We raden je aan om de laatste berichtgeving op de voet te volgen. Kies voor betrouwbare nieuwsbronnen en laat je niet meeslepen in de stroom aan informatie waarmee je overspoeld wordt. Tip: beperk het aantal nieuwsberichten en nieuwssites die je volgt en doe dit op bewuste, regelmatige tijdstippen. Zo voorkom je een gevoel van informatiestress en verwarring.

De meest objectieve en recente informatie over Corona vind je op de site van de overheid: www.info-coronavirus.be.

Met deze tips blijf je stress de baas

Je zorgen het hoofd bieden, verschillende taken combineren en voldoening halen uit je dag. Het is simpeler gezegd dan gedaan. Het verschil zit vaak in kleine dingen.

Deze 6 #blijfinjekot-tips bieden houvast.

1. Bouw routine in. Elke dag op hetzelfde moment opstaan en een vaste ritme hanteren helpt om efficiënt je zaken op orde te krijgen.
2. Maak een planning op voor de dag die komt. Wat moet gebeuren, wat is mooi meegenomen? Evalueer 's avonds en schaaf je planning bij voor de volgende dag.
3. Wissel werk- en onstpanningsmomenten af. Onderzoek goed wat voor jou ontspannend is en reserveer hiervoor een exclusief moment. Scrollen tussen nieuwssites en sociale media is dat vaak niet. Toch sluipt hier onbewust heel wat tijd in.
4. Gun je hoofd rust. Elke nieuwsbrief en statusupdate op sociale media of nieuwssites leiden je af. Tussendoor probeer je zoveel mogelijk online contact te houden met familie, vrienden en collega's. Dat zorgt voor een overvol hoofd dat nooit tot rust komt. Plan ook je momenten van nieuws kijken en online sociaal contact bewust in en baken ze af voor zover dat kan.
5. Kies voor gezonde voeding. Verzorg je imuunstysteem door voldoende vitaminen te eten en je bioritme te verzorgen. Profiteer van de frisse buitenlucht en blijf bewegen. Je imuunsysteem is je beste vriend in deze tijden. Het houdt je fysiek en mentaal op de been.
6. Wees mild voor jezelf. Aanvaard dat niet elke dag even productief kan zijn. Vaak helpt even de controle loslaten beter dan angstvallig vasthouden aan je vooropgestelde doelen. Breng 's avonds je successen in kaart (hoe klein ook) in plaats van de moeilijkheden. Mindset maakt het verschil.

Concentreer je op wat echt telt

Maak van deze bijzondere periode gebruik om te focussen op de zaken die er echt toe doen. Je gezondheid, je dierbaren en je talenten. Na deze periode staan we ongetwijfeld bewuster in het leven. De keuzes die we morgen maken, zullen verschillend zijn van die van gisteren. En daar helpen we je bij. Vandaag, morgen en post-corona.

Hebt u vragen gerelateerd aan het coronavirus?
Vragen over je administratie, vacatures of perspectieven op lange termijn?
Bel of mail ons op 056 24 15 58 covid19@letswork.be.


Let's stay Safe
Let's stay Healthy
Let's stay Connected
Let's Work Together