naar overzicht

Technics gooit werking open: techniekers voor iedereen!

Technische profielen zijn zowat de heilige graal van de arbeidsmarkt: iedereen wil ze, maar ze zijn moeilijk te vinden! Daarom richtte Let’s Work in december 2018 de gespecialiseerde divisie Technics op. Zaakvoerder Kenneth Van Volcem: "Specialiseren in divisies versterkt onze positie als HR specialist en garandeert onze klant de snelste en beste match. Techniekers zijn schaars en gegeerd bij productiebedrijven. Met Technics focussen wij voor 100% op de invulling van deze sleutelfuncties."

Van 5 vaste outsourcingpartners ...

Kenneth: "In een eerste fase rekruteerde Let’s Work Technics exclusief voor 5 vaste outsourcingpartners. Deze bedrijven sturen hun technische profielen uit voor losse opdrachten of speciale projecten. Als vaste partner kregen zij 24 uur voorrang op onze kandidaten. Pas wanneer zij onze kandidaat niet konden plaatsen stelden wij die ook voor aan andere klanten ..."

... naar ook jouw bedrijf!

Kenneth: "Na zes maanden evalueerden we deze aanpak. Daaruit bleek dat we vaak op snelheid gepakt werden door onze concurrenten. 24 uur bedenktijd is lang – té lang voor technische witte raven! Onze kandidaten werden te vaak weggeplukt door de concurrent en onze klant bleef in de kou staan. We konden dus niet anders dan onze werkwijze aanpassen."

Technische knelpuntprofielen voor iedereen

Let’s Work heeft de werking van Technics nu helemaal open getrokken. Kenneth: "Technische talenten zijn knelpuntprofielen en snelheid is cruciaal bij gegeerde profielen. Wij willen geen enkele kandidaat meer verliezen. Daarom vervalt de exclusiviteit die wij boden aan onze outsourcingpartners. Tijd kost geld en in dit geval kostte het ons kandidaten. Nu stellen we onze techniekers voor aan onze outsourcingpartners én aan onze andere klanten."

Goed voor klant en kandidaat

Deze nieuwe werkwijze zorgt voor een mooi resultaat. Ine en Sare van Technics: "Wij zien een positieve evolutie. De vaste outsourcingpartners reageren sneller en vlotter, waardoor we onze kandidaten sneller kunnen plaatsen. En de klanten van onze omliggende kantoren profiteren mee van de instroom van kandidaten."

Tom Hemmeryckx van Forces for Industry is klant bij Technics: "Wij zitten elke maand samen om kort op de bal te spelen. De mensen van Technics luisteren heel goed naar onze noden, ze toetsen onze vraag af aan de beschikbare profielen en ze sturen nooit zomaar kandidaten. Als klant heb je echt het gevoel dat je maatwerk krijgt."

Technische witte raaf nodig?

Reken op Ine en Sare van Let’s Work Technics voor het juiste technische talent.
Bel Let’s Work Technics in Roeselare op 051 58 20 32 of mail technics@letswork.be.

 
ready for the next step
9458 jobs Let's get started